«Εδώ είναι Ελλάδα και έτσι γίνεται»

Οι ημέρες περνούν γρήγορα για την κυβέρνηση πιέζοντας επιτακτικά, για μέτρα, αποφάσεις, πολιτικές, που θα δείχνουν στην πράξη ότι υπάρχει βούληση για αλλαγή πραγμάτων και καταστάσεων που κακώς υφίστανται. 
Εκτός από το γνωστό θέμα της οικονομίας που προβάλλεται συστηματικά, υπάρχουν ένα σωρό άλλα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη τα οποία ζητούν διακαώς λύσεις και αυτά συνιστούν τον κορμό της κοινωνικής επιταγής. 
Μπορεί να είναι γνωστό ότι η οικονομία αποτελεί την κινητήριο δύναμη και είναι η κρίσιμη συνιστώσα για πολλές άλλες κινήσεις και επιλογές που θα αποτελούν δείγματα κυβερνητικού έργου. 

Όμως, όσο και αν βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, όσο και αν οι αρμόδιοι προβάλλουν τα διογκωμένα προβλήματα, αυτό δεν κάμπτει την επιθυμία και την απαίτηση των πολιτών να δουν δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, ούτε φυσικά δικαιολογεί καθυστερήσεις. 

Είναι σαφές ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα, και τα περιθώρια ανοχής και επιείκειας σε κυβερνητικούς χειρισμούς είναι μικρότερα από το παρελθόν.

Η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι πολίτες δεν αντέχουν για -άλλη μια φορά – να κληθούν να αντιμετωπίσουν μαζί με τους πολιτικούς τα προβλήματα του κράτους. 

Αυτός είναι ένας ρόλος που θα τον διαδραματίσουν μόνοι τους οι κυβερνώντες. Δεν πληρώνουμε «δίδακτρα» για πειραματισμούς και έρευνες. 

Αντίθετα πληρώνουμε φόρους, τέλη, εισφορές, ΦΠΑ, και δεκάδες άλλα χαράτσια για να απολαμβάνουμε παροχές που σήμερα ακόμα παραμένουν αόρατες…

Η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι καταναλωτές ζητούν αποδείξεις για την καθημερινότητα όπως: για τα απορρίμματα, για το κυκλοφοριακό, για τις συγκοινωνίες, για την εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες, για την διαφθορά…

Φυσικά ζητούν και καλύτερη δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνική μέριμνα. Αντίστοιχες με των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ζητούν λύτρωση για όσα δηλαδή τους βασανίζουν αδικαιολόγητα, τους απομυζούν οικονομικά και τους εντάσσουν στην στρεβλή λογική ότι « εδώ είναι Ελλάδα και έτσι γίνεται».