Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Με πτώση 15,7% έκλεισε ο Νοέμβριος για τη Σοφοκλέους, έναντι οριακής ανόδου 0,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο FT-20 κατέγραψε μηνιαίες απώλειες 17,6% λόγω της βουτιάς στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Alpha Bank

Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι η τράπεζα «ίδρωσε» για να αντλήσει κεφάλαια μέσα στη συγκυρία και ότι η πτώση της μετοχής δεν ήταν ευκαταφρόνητη. 

Η διοίκηση αντίθετα, θεώρησε την υπερκάλυψη της έκδοσης ως δείγμα εμπιστοσύνης προς την τράπεζα σε μια δύσκολη περίοδο. 

Και τέλος παράγοντας της αγοράς υποστήριξε ότι: αν δεχτούμε ότι το περιβάλλον θα επιδεινωθεί περαιτέρω, τότε η Alpha Bank  θα κληθεί να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με πολύ πιο ισχυρά (κατά 1 δισ. ευρώ) εφόδια σε σχέση με το παρελθόν!

Εθνική Τράπεζα

Θυμάστε το εγχώριο έξυπνο χρήμα που την είχε αγοράσει γύρω στα 8 με 10 ευρώ και την πούλησε γύρω στα 14-16; Λέγεται τώρα ότι ανασκουμπώνεται και προτίθεται να επαναλάβει το εγχείρημα στήριξης, τόσο για την Εθνική, όσο και για τις άλλες μεγάλες τράπεζες. Το ζήτημα είναι από ποιο επίπεδο τιμών θα αρχίζει να αγοράζει με «πάθος»…

Τράπεζα Κύπρου

Στην πτώση συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν ελλαδική τράπεζα, καθώς «φορτώθηκε» πλήρως με το θέμα της μακροοικονομικής ισορροπίας. Ωστόσο, η μεγαλύτερη δραστηριότητα του Συγκροτήματος (και η πλέον κερδοφόρος) βρίσκεται εκτός Ελλάδας, με τη Ρωσία να φαίνεται ότι σταδιακά ανακάμπτει και με την Κύπρο να αντιμετωπίζει μεν προβλήματα, αλλά χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με την Ελλάδα.

Eurobank

Ομοβροντία θετικών σχολίων από τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Χάθηκαν όμως, μέσα στο γενικότερο κλίμα της εβδομάδας.

Marfin Popular Bank

Όταν διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν δάνεια ή άλλες δοσοληψίες με Ντουμπάι πλευρά, η τιμή της μετοχής ανέκαμψε σημαντικά. Στο 18% η συμμετοχή των Αράβων στην Τράπεζα.

Aegean Airlines

Τον τελευταίο μήνα, η μετοχή ξεκίνησε από τα 4,20 και όχι μόνο έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 4 ευρώ, αλλά επί πλέον υποχώρησε στα 3,44. Και αυτό παρά το +42% που εμφάνισε στα κέρδη του εννεαμήνου. Αβεβαιότητα υπάρχει για τον επηρεασμό των αποτελεσμάτων, λόγω της λειτουργίας της Olympic Air.