EFG EUROLIFE: Συνοπτική περιγραφή προγραμμάτων 2009

Δημιουργία Κεφαλαίου
Το πρόγραμμα Value ταιριάζει απόλυτα σε όσους θέλουν να αποταμιεύσουν με σύστημα και προγραμματισμό, ώστε να δημιουργήσουν σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα ένα εγγυημένο κεφάλαιο ή μία καλή σύνταξη.   
Το πρόγραμμα Value:
• προσφέρει εγγύηση κεφαλαίου, εγγυημένη απόδοση και επιπλέον αποδόσεις από τις επενδύσεις.
• προστατεύει την αγοραστική αξία των χρημάτων του αποταμιευτή με αυτόματη αναπροσαρμογή των καταβολών σε ποσοστό 2% το χρόνο.
• προσαρμόζεται στις αλλαγές των οικονομικών δυνατοτήτων του πελάτη δίνοντάς του τη δυνατότητα για έκτακτες καταβολές, αύξηση ή μείωση της προγραμματισμένης καταβολής του όποτε θελήσει.
• συγχρόνως παρέχει πλήρη ασφαλιστική προστασία της οικογένειας του ασφαλισμένου σε περίπτωση απώλειας ζωής του, με άμεση καταβολή του εγγυημένου κεφαλαίου και των αποδόσεων που έχουν προκύψει.

Το πρόγραμμα Flexi είναι το κατάλληλο μέσο αποταμίευσης για πελάτες που επιθυμούν να σχηματίσουν ένα εγγυημένο κεφάλαιο ή μία σύνταξη με ευελιξία και προσωπικό σχεδιασμό.  Στηρίζεται σε ένα σύστημα καταβολών που το σχεδιάζει ο ίδιος ο ασφαλισμένος επιλέγοντας το ύψος της κάθε καταβολής, την χρονική στιγμή που θα γίνει καθώς και την διάρκεια του προγράμματος.  Κάθε καταβολή μπορεί να είναι διαφορετικού ύψους και ακόμη και αν παραληφθεί κάποια, το πρόγραμμα δεν διακόπτεται.
 
Το πρόγραμμα Flexi προφέρει:
• εγγύηση κεφαλαίου, εγγυημένη απόδοση και επιπλέον αποδόσεις από τις επενδύσεις.
• ευελιξία στη συχνότητα και το ύψος των καταβολών.

Νοσοκομειακή Περίθαλψη
Για την κάλυψη κάθε ανάγκης περίθαλψης σε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας εμφανιστεί η EFG Eurolife Aσφαλιστική δημιούργησε τα προγράμματα υγείας Premium. Mε ανώτατο όριο κάλυψης από 300.000 έως 1.000.000 ευρώ το χρόνο και επιλογή Lux, Α ή Β θέσης νοσηλείας, ανάλογα με το πρόγραμμα. 

Τα προγράμματα  υγείας Premium προσφέρουν:
• παγκόσμια κάλυψη και αποζημίωση εξόδων μέχρι και 100%
• ελεύθερη πρόσβαση σε νοσοκομείο της επιλογής του ασφαλισμένου
• ισόβια διάρκεια
• τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών με ομάδα ειδικών σε ιατρικά και ασφαλιστικά θέματα

Ασφάλιση Περιουσίας
Για την κάλυψη της περιουσίας, η  EFG Eurolife Ασφαλιστική δημιούργησε το Sweet Home, ένα  εξελιγμένο πρόγραμμα το οποίο παρέχει πλήρη κάλυψη από  τους κινδύνους που απειλούν μια κατοικία και το περιεχόμενό της.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι αποζημιώνει σε πραγματικές αξίες.  Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική αποζημίωση που καταβάλλει η Εταιρία για το ακίνητο υπολογίζεται σύμφωνα με το τρέχον κατασκευαστικό κόστος, ενώ για το περιεχόμενο καταβάλλεται το ποσό που απαιτείται για την αντικατάσταση κάθε αντικειμένου με καινούργιο.

Το πρόγραμμα καλύπτει μία κατοικία για ζημιές που μπορεί να προκληθούν από φωτιά, σεισμό, κλοπή και πολλούς άλλους συναφείς κινδύνους.

 Tο Sweet Home ξεχωρίζει από τα γνωστά κλασσικά ασφαλιστήρια κατοικίας προσφέροντας:
• απόλυτη ευκολία στη λειτουργία και εφαρμογή του με απλή δήλωση του εμβαδού (τ.μ.) της κατοικίας και του είδους της (διαμέρισμα ή μονοκατοικία) και αυτόματο υπολογισμό της ασφαλισμένης αξίας της
• δωρεάν Τεχνική Βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο για την κάλυψη επειγόντων περιστατικών για επισκευή βλαβών ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, βλαβών κλειδαριών και θραύσης υαλοπινάκων
• κάλυψη Οικογενειακής Αστικής Ευθύνης  σε περίπτωση πρόκλησης σωματικής βλάβης σε τρίτο         άτομο από τον ασφαλισμένο ή την οικογένειά του
• ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (210 9555600) για λήψη πληροφοριών, υποβολή αιτημάτων, αναγγελία ζημιών και κλήση της Υπηρεσίας Άμεσης Επέμβαση.

Ασφάλιση Αυτοκινήτου
Η EFG Eurolife Aσφαλιστική με το Best Auto προσφέρει μια πλήρη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτων με: 5 διαφορετικά προϊόντα (standard, silver, gold, platinum, diamond) καλύπτοντας όλες  τις ανάγκες από την βασική κάλυψη αστικής ευθύνης, την κάλυψη κλοπής μέχρι κάλυψη ιδίων ζημιών, παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης, πλήρη οδική βοήθεια, ταξιδιωτική βοήθεια και φροντίδα Auto Assist.

Ασφάλιση Γραφείων και Μικρών Επιχειρήσεων
Η EFG Eurolife Ασφαλιστική  σχεδίασε, για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλισης αντί για μεμονωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ώστε να επιτυγχάνεται  αποτελεσματική προστασία.

Το σύστημα ασφάλισης BusinessCare σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασφάλισης μικρών επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.
 
Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, πρατηρίων χονδρικής πώλησης, γραφείων, ιατρείων κλπ. με ασφαλισμένο κεφάλαιο μέχρι € 1.000.000. Το σύστημα ασφάλισης BusinessCare προστατεύει την επιχείρηση από ζημιές που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα:
• ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία (εξοπλισμό, εμπορεύματα, χρήματα)
• την υποχρέωση για αποζημίωση τρίτων ή υπαλλήλων λόγω υλικής ζημιάς ή σωματικής βλάβης
• τη μείωση των εσόδων ή την αύξηση των εξόδων από τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης ή ακόμη την απώλεια των υπηρεσιών του επιχειρηματία.

Το σύστημα ασφάλισης BusinessCare είναι ευέλικτο και επιτρέπει την προσαρμογή της κάλυψης στις ειδικές ανάγκες κάθε επιχείρησης. Περιλαμβάνει
• μια βασική κάλυψη με την οποία ασφαλίζονται τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης (κτίρια -είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα-, βελτιώσεις κτιρίου που έκανε με δαπάνες του ο μισθωτής, εξοπλισμός της επιχείρησης και εμπορεύματα) για ζημιά από πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα, κακόβουλες ενέργειες και άλλους κινδύνους.
• μπορεί να εμπλουτιστεί με πολλές επιπλέον καλύψεις όπως ζημιές από σεισμό, τρομοκρατικές ενέργειες, κλοπή από διάρρηξη.