Ολοκληρωμένο και ευέλικτο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα από την Generali

Το Pension Plan είναι ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, καθώς δίνει την ευχέρεια στον ασφαλιζόμενο να επιλέξει ανάμεσα στους πολλαπλούς εναλλακτικούς συνδυασμούς παροχών και να δημιουργήσει το δικό του «προσωπικό» πρόγραμμα που ταιριάζει στους στόχους, τις δυνατότητες και τις προσωπικές του επιδιώξεις. Το Pension Plan σάς εξασφαλίζει με δύο διαφορετικά ασφαλιστικά προγράμματα:
 
 
Εγγυημένου Επιτοκίου PensionPlan
 
Το Pension Plan-Εγγυημένου Επιτοκίου πρόκειται για ένα σύγχρονο και απόλυτα εγγυημένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, που επιτρέπει στον ασφαλισμένο να γνωρίζει, από την ημέρα της υπογραφής του ασφαλιστικού του συμβολαίου, το ακριβές ελάχιστο ποσό που θα εισπράξει στη λήξη του. 
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Pension Plan – Εγγυημένου Επιτοκίου είναι ότι κατά την υπογραφή του συμβολαίου, ο ασφαλιζόμενος αποφασίζει στη λήξη του συμβολαίου για τον τρόπο καταβολής του κεφαλαίου δηλαδή εάν επιθυμεί να εισπράξει το εγγυημένο κεφάλαιό ως εφάπαξ ποσό ή ως μηνιαία σύνταξη επιλέγοντας ακόμα και τον τύπο της σύνταξης. 

Εάν επιλεχθεί η καταβολή του κεφαλαίου σε μηνιαίες δόσεις, για να ενισχυθεί η σύνταξη που θα λαμβάνετε από τον Κοινωνικό Φορέα ή απλά επειδή υπάρχει η αναγκαιότητα για ένα επιπλέον σταθερό μηνιαίο εισόδημα, προσφέρετε η δυνατότητα να επιλεχθεί ο τρόπος καταβολής της μηνιαίας σύνταξης:

 
– Ισόβια σύνταξη σταθερού μηνιαίου ποσού
– Ισόβια σύνταξη σταθερού μηνιαίου ποσού με εγγυημένη περίοδο καταβολής για 5 ή 10 χρόνια
– Ισόβια σύνταξη σταθερού μηνιαίου ποσού, η οποία θα μεταβιβαστεί σε ποσοστό 80% στο/στη σύζυγο σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου
– Εγγυημένες μηνιαίες καταβολές για 5 ή 10 χρόνια
 
 
Unit Linked Pension Plan
 
Το Pension Plan-Unit Linked είναι ένα δυναμικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία του κεφαλαίου που θα εισπράξουν στη λήξη του συμβολαίου. 

Προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες επιλογών, μέσα από τις οποίες είναι σε θέση ο ασφαλιζόμενος να καθορίσει την «Επενδυτική του Στρατηγική» και να διαμορφώσει το πρόγραμμα στα μέτρα των επιλογών και των στόχων του.
 
Το Pension Plan – Unit Linked έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται ακριβώς στα μέτρα του ασφαλισμένου και να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις και το συμφέρον του μέσα από έναν εξαιρετικά ευέλικτο μηχανισμό.

 
Generali Stable:Αναλαμβάνετε χαμηλό επενδυτικό ρίσκο, στοχεύοντας στη διαφύλαξη της αξίας των κεφαλαίων σας.
 
Generali Balanced:Εξασφαλίζετε μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στο επενδυτικό ρίσκο και σε υψηλότερες αποδόσεις.
 
Generali Dynamic:Εφαρμόζοντας την πλέον δυναμική επενδυτική στρατηγική, επιλέγετε υψηλότερο επενδυτικό ρίσκο στοχεύοντας στις μέγιστες δυνατές αποδόσεις.
 
Επιλέγοντας το Pension Plan – Unit Linked, ο ασφαλιζόμενος μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τις τακτικές ετήσιες καταβολές (ασφάλιστρα) ανάλογα με τις οικονομικές συγκυρίες. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα καταβολής έκτακτου ασφαλίστρου προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη του κεφαλαίου του ασφαλιζομένου.
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα και σύμφωνα με τις τότε προσωπικές επιθυμίες του ασφαλιζόμενου μπορεί να αποφασιστεί αν το κεφάλαιό σας θα αποδοθεί ως:
 
Εφάπαξ ποσό
Το εφάπαξ ποσό προκύπτει από την τρέχουσα αξία του επενδυτικού λογαριασμού σας, υπολογισμένη με βάση την καθαρή τιμή των μεριδίων.
 
Μηνιαία Σύνταξη
Το κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί, μετατρέπεται σε μηνιαία καταβολή, ώστε να λαμβάνετε ένα μόνιμο, σταθερό, μηνιαίο εισόδημα.
 
 Βεβαίως, και σε αυτή την περίπτωση ο ασφαλιζόμενος καθορίζει τον τρόπο καταβολής μέσα από μία πληθώρα εναλλακτικών επιλογών:
 
– Ισόβια σύνταξη σταθερού μηνιαίου ποσού. Για όσους θέλουν να έχουν για όλη τους τη ζωή ένα σταθερό, συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα.
 
– Ισόβια σύνταξη σταθερού μηνιαίου ποσού με εγγυημένη περίοδο καταβολής για 5 ή 10 χρόνια. Σε περίπτωση θανάτου, η σύνταξη θα συνεχίσει να καταβάλλεται στο άτομο που έχει επιλέξει ο ασφαλιζόμενος μέχρι την ολοκλήρωση του καθορισμένου διαστήματος (5 ή 10 χρόνια).
 
– Ισόβια σύνταξη σταθερού μηνιαίου ποσού, η οποία θα μεταβιβασθεί σε ποσοστό 80% στο/στη σύζυγο σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου.
 
– Εγγυημένες μηνιαίες καταβολές για 5 ή 10 χρόνια. To Pension Plan δίνει τη δυνατότητα να εισπραχθεί το κεφάλαιό μέσα σε διάστημα 5ετίας ή 10ετίας. Το δικαίωμα αυτό είναι μεταβιβαζόμενο, σε περίπτωση θανάτου, σε πρόσωπο της επιλογής του ασφαλιζομένου.
 
Η Generali με το Pension Plan – Unit Linked προσφέρει ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλείδες για να είναι σίγουρος ο ασφαλιζόμενος ότι, σε κάθε περίπτωση, το κεφάλαιο της σύνταξης θα δημιουργηθεί είτε από καταβολές του ασφαλιζομένου είτε από πληρωμές της Generali. Παρέχεται η δυνατότητα να επιλεχθεί  σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια, να αναλάβει η Generali τη συνέχιση πληρωμής των ασφαλίστρων μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.