Εκλεισε το deal της χρονιάς

της Ελενας Ερμείδου

Μία από τις σημαντικότερες συναλλαγές έκλεισε λίγες ημέρες πριν στο κλάδο των ασφαλειών, σφραγίζοντας με τις υπογραφές των δύο μελών τις διαδικασίες συναλλαγών για το 2018. Η Γαλλική ΑΧΑ εξαγόρασε την (αντ)ασφαλιστική κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων των Βερμούδων, XL Group Ltd, αφού ακολουθήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Το επόμενο τώρα ουσιαστικό βήμα για την εταιρεία καθώς ανήκει πλέον στις μεγαλύτερες εξειδικευμένες του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων εταιρικών κινδύνων να διαφοροποιήσει τα προϊόντα της και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τα εναλλακτικά κεφάλαια στις αντασφάλειες.

Την συμφωνία σταθμό για την ΑΧΑ SA διαβεβαιώνει και ο Thomas Buberl, ο οποίος προσφάτως σχολίασε ότι πρόκειται για μία συναλλαγή ορόσημο η οποία θα λειτουργήσει θετικά και θα εξισορροπήσει τα τεχνικά και τα οικονομικά περιθώρια.

Ουσιαστικά το deal δίνει την δυνατότητα στην ΑΧΑ να σχεδιάσει περισσότερες λύσεις και υπηρεσίες και να απευθυνθεί σε περισσότερους πελάτες. Eπίσης και να αναλάβει περισσότερο διαφοροποιημένο ρίσκο με βελτιωμένο underwriting. Εν κατακλείδι, οι δυνατότητες ανάπτυξης της ΑΧΑ είναι μπροστά και πολλές.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι μετοχές της XL έπαψαν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και των Βερμούδων.

Αναμένεται να δούμε αν το deal αυτό θα έχει αντίκτυπο μέχρι και την Αθήνα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*