Πιστοποίηση ISO 9001:2008 για τις εργασίες της ΑΤΕ Ασφαλιστική

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της υλοποιεί ευρύτατο πρόγραμμα τυποποίησης των διαδικασιών της (ISO) σε όλες τις εργασίες της. 
Στις 16 Νοεμβρίου 2009, ο Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης (ΕΛΟΤ) πιστοποίησε ότι οι όλες οι Υπηρεσιακές Μονάδες της ΑΤΕ Ασφαλιστικής που δραστηριοποιούνται στις Ασφαλίσεις Ζωής εξασφαλίζουν την πιστοποίησή τους κατά EN ΕΛΟΤ ISO 9001:2008, καθώς υιοθετούν στην καθημερινή λειτουργία τους το σύνολο των απαιτήσεων του συστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ΑΤΕ Ασφαλιστική διαθέτει πιστοποίηση ποιότητας των εργασιών της κατά το Πρότυπο EN ΕΛΟΤ ISO 9001:2008 και σε άλλες υπηρεσιακές της μονάδες όπως:
o       Διεύθυνση Αγροτικών Ασφαλίσεων
o       Τμήμα Ασφαλίσεων Πληρωμάτων Πλοίων
o       Τμήμα Εκπαίδευσης Συνεργατών Πωλήσεων
o       Τμήμα Διαχείρισης και Εκπαίδευσης Διοικητικών Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής κο Α. Παπανικολάου: «Με τη διεύρυνση της εφαρμογής του Προτύπου ΕΝ ΕΛΟΤ ΙSO 9001:2008 και στον Κλάδο Ασφάλισης Ζωής, αποδεικνύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι σταθερά προσανατολισμένη στην παροχή υψηλού επιπέδου πιστοποιημένων υπηρεσιών που την φέρνουν ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. 

Για εμάς, η τυποποίηση της καθημερινής λειτουργίας της Εταιρίας μας, ταυτίζεται με τη στρατηγική εκσυγχρονισμού που εφαρμόζουμε και αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα. 

Ειδικά στον Κλάδο των Αυτοκινήτων εντείνονται οι προσπάθειες για την τυποποίηση των διαδικασιών και την πιστοποίηση τους από τον ΕΛΟΤ, προκειμένου η Εταιρία να εκσυγχρονίσει και πιστοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της, εντός του 2010».