Μηνυτήρια αναφορά από Επ.Ε.Ι.Α. για Commercial Value. Τι απαντά η εταιρία.

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για απάτη και πλαστογραφία της Commercial Value κατέθεσε η Επ.Ε.Ι.Α.. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναφορά αφορά ακίνητα της εταιρίας σε Ρουμανία και Κύπρο. Άμεση ήταν η απάντηση της εταιρίας η οποία με ανακοίνωση επιτίθεται σφόδρα στην Επ.Ε.Ι.Α..

Η ανακοίνωση της Commercial Value:

Η Commercial εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνει τα εξής:

Με αφορμή δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 9/11/2009 σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που φέρεται !!! ότι κατέθεσε η Εποπτική Αρχή Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α. εις βάρος της Commercial Value, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Commercial Value κ. Δημήτρης Βιδάλης, δήλωσε τα εξής:

«Μας προξενεί εντύπωση η συνεχιζόμενη πολιτική της Επ.Ε.Ι.Α. ότι για τόσο «λεπτά ζητήματα» που αφορούν την γενικότερη εικόνα της ασφάλισης, να υπάρχουν διαρροές από την εποπτεύουσα αρχή, η οποία θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική και ο θεματοφύλακας του θεσμού. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν ισχύει η αρχή της αθωότητας πριν την απόδειξη του εναντίου.

Είναι λυπηρό ότι οι «δημόσιοι λειτουργοί» ενισχύουν την «λάσπη» ενάντια στην εταιρεία, τους υπαλλήλους της, όλους τους ενδιαφερόμενους και τους μετόχους της ο μεγαλύτερος των οποίων, Advantage Capital Holdings, είναι εταιρία εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου. Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να ασκήσουμε τα κατάλληλα ένδικα μέσα για την προάσπιση της φήμης μας και των συμφερόντων της εταιρείας μας». Σημειώνεται ότι η Commercial Value σε πρόσφατη κατάταξη με βάση τα ίδια κεφάλαια, για το Α΄εξάμηνο του 2009, κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ 87 ασφαλιστικών εταιριών, με ίδια κεφάλαια 98.000.000 ευρώ, ακολουθώντας την Εθνική, Interamerican και την Alico αντίστοιχα».