Διαμεσολαβούντες: Προ των ευθυνών του ο κ. Παπακωνσταντίνου

Στη φάση της οριστικής διαμόρφωσης και των τελικών εγκρίσεων από τους φορείς των διαμεσολαβούντων στην ασφαλιστική αγορά βρίσκεται η έντυπη διαμαρτυρία – επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.

Την έντυπη αυτή παρέμβαση για την οποία το IW είχε ήδη αναφερθεί σε παλαιότερο δημοσίευμα, θα συνυπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων (Π.Ο.Α.Π.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.) και ο Πανελληνίως Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.).

Οι φορείς θέτουν τον υπουργό Οικονομικών προ των ευθυνών του, καθώς μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι λήφθηκαν επί προηγούμενης κυβέρνησης, καμία από τις δεσμεύσεις και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχει τηρηθεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι πελάτες της Ασπίς Πρόνοια που διαθέτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής, να είναι μεν κάτοχοι, χωρίς να μπορούν όμως να τα χρησιμοποιήσουν.
 
Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δημοσίευμα, αρχική πρόθεση ήταν το τετρασφράγιστο έντυπο (σφραγίδες και από τους τέσσερις φορείς), να αποσταλεί  προς όλες τις εποπτικές αρχές και όσους εμπλέκονται με την ασφαλιστική αγορά. Πλέον επικράτησε η επιλογή να απευθύνεται στον κ. Παπακωνσταντίνου σε σκληρή μάλιστα γλώσσα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Συγκεκριμένα, θα γίνεται λόγος για υπαιτιότητα από τη μη εφαρμογή του νόμου και διεκδίκηση αποζημιώσεων στην περίπτωση που η μη εξυπηρέτηση του συμβολαίου προκαλέσει ζημιά στον πελάτη.

Το ζήτημα είναι βέβαια, ότι εφόσον οι διαμεσολαβούντες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση να ξεφύγουν σύντομα από τα γρανάζια των εγκρίσεων, καθώς από την πρώτη μας αναφορά στο θέμα έχει περάσει περίπου ένας μήνας και πιθανόν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών να καταστήσουν ανεπίκαιρη την επιστολή αυτή.