Δενδροφύτευση στην Πεντέλη από την Interamerican

Η καμένη γη της Αττικής, που το περασμένο καλοκαίρι απλώθηκε απελπιστικά, απαιτεί –πέρα από έναν ανελαστικό θεσμικό θώρακα προστασίας- το ενδιαφέρον και τη φροντίδα κάθε ενεργού πολίτη, ώστε να συνεχίσει να είναι φιλόξενη και για τις επόμενες γενιές. Αυτό ήταν το μήνυμα της επιχείρησης «δενδροφύτευση» που οργάνωσαν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η Interamerican και η περιβαλλοντική ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή», στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης.
Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» της Interamerican από εθελοντές εργαζόμενους της Εταιρείας, με τη σύμπραξη ομάδας εθελοντών από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και αρκετών φίλων του φυσικού περιβάλλοντος που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση της Interamerican. 
Τα 500 δενδρύλλια, που φύτεψαν οι εθελοντές, θα έχουν τη φροντίδα της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και της οργάνωσης “Ελλάδα Καθαρή” για μια διετία, με την ελπίδα ότι θα επιζήσουν από κακόβουλες πράξεις. Η επόμενη παρέμβαση της Interamerican με δενδροφύτευση είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο, στο Πάνειο όρος στα Καλύβια Αττικής.