Αγωνιά η ασφαλιστική αγορά για πιθανά έκτροπα λόγω Πολυτεχνείου

Αν κάτι απεύχονται τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς είναι να προκληθούν επεισόδια κατά τον εορτασμό της 17ηςΝοεμβρίου, της ημέρας του Πολυτεχνείου.
Το τελευταίο που θα ήθελαν να δουν είναι να καίγεται για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, να καταστρέφονται περιουσίες ιδιωτών, τραπεζών και επιχειρήσεων.
Το τελευταίο που θα ήθελαν να δουν είναι να επιβαρύνεται ο κλάδος με νέες υποχρεώσεις σε μια περίοδο κατά την οποία σηκώνει τα βάρη της διεθνούς κρίσης και των όσων συνεπάγεται για την εγχώρια οικονομία.
Η περυσινή χρονιά έκλεισε για την ασφαλιστική αγορά με τον χειρότερο τρόπο. Με εκτεταμένες ζημίες στο κέντρο της Αθήνας λόγω των επεισοδίων που δεν είχαν προηγούμενο, που προκλήθηκαν ως αντίδραση στο θάνατο του Αλέξανδρου, που κράτησαν εβδομάδες και που κλιμακώθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. 
Εκατοντάδες ήταν αυτοκίνητα που καταστράφηκαν, όπως και τα καμένα καταστήματα, ανυπολόγιστες και οι ζημίες σε τραπεζικά υποκαταστήματα και άλλα κεντρικά κτίρια της Αθήνας.
Δεκάδες εκατομμύρια οι ζημίες που προκλήθηκαν όπως και οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Κι όλα αυτά μόλις μερικές εβδομάδες αφότου ξέσπασε η κρίση.
Ένα χρόνο μετά, οι ασφαλιστές βρίσκονται και πάλι μπροστά από τις τηλεοράσεις τους έχοντας την ίδια αγωνία. Αναρωτιούνται αν φέτος θα πρυτανεύσει η λογική ή ο παραλογισμός, ελπίζοντας να ισχύσει το πρώτο, όχι μόνο για να μην επωμιστούν το κόστος των αποζημιώσεων, αλλά και για την ημέρα. 

Γιατί θέλουν πραγματικά η 17η Νοεμβρίου να παραμείνει ημέρα εορτής και όχι ημέρα καταστροφών.