back to top
24.3 C
Athens
Δευτέρα 18 Μαΐου 2026

Διαγωνισμό για insurtech startups προκήρυξε η Zurich

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H Zurich Insurance θεωρεί ότι ένας διεθνής διαγωνισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρει νεοφυείς εταιρείες (startups) και επιχειρηματίες στην αιχμή της τεχνολογίας και να συνεργαστεί μαζί τους στο πεδίο των insurtechs.

- Advertisement -

Η ελβετική ασφαλιστική ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καινοτομίας (Zurich Innovation World Championship), το οποίο χαρακτηρίζει παγκόσμιο διαγωνισμό όπου οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα τους σε πελάτες της Zurich σε επιλεγμένες χώρες. Οι startups με εδραιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας  https://www.zurich.com/ziwc.

H Zurich Insurance ανακοίνωσε ότι «τρέχει» τον διαγωνισμό σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου και επικεντρώνεται σε startups που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες για «έξυπνα» σπίτια και κτίρια, την ψηφιακή υγεία, τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό και την κινητικότητα.

- Advertisement -

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και οι νικητές σε κάθε χώρα προχωρούν στον επόμενο γύρο, σε περιφερειακό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι νικητές σε Βόρειο Αμερική, Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα συμμετάσχουν στον τελικό γύρο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο γύρος αυτός θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2019 και οι τρεις πρώτοι θα εξασφαλίσουν τους πόρους για να υλοποιήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για πελάτες της Zurich. Καταξιωμένοι επιστήμονες, leaders της καινοτομίας και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τους νικητές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Hackathon Reimagining eHealth in Crete: Οι ομάδες που διακρίθηκαν και οι λύσεις που παρουσίασαν

Ο διαγωνισμός ανέδειξε προτάσεις που συνδυάζουν τεχνολογία, καινοτομία και κοινωνικό αντίκτυπο

Λήγει στις 30 Απριλίου ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός #WhyInsuranceMatters για νέους

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο για τη σημασία της ασφάλισης στη σύγχρονη ζωή

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

Διεθνής διάκριση για τον Νίκο Γεωργόπουλο – Στους Top 200 Insurance & Insurtech Creators παγκοσμίως

Τι σηματοδοτεί η σημαντική αναγνώριση για έναν επαγγελματία του Digital Risk Insurance Broking και της κυβερνοανθεκτικότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Open Day από την ERB Asfalistiki με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Nicosia Mall, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τον ΣΑΥΚ, υπό την αιγίδα του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Μουσιούττα

Νέο ρεκόρ από την Talanx

T. Leue, CEO: «Απόδειξη ότι το διαφοροποιημένο μοντέλο, η αποκεντρωμένη στρατηγική, η ανθεκτικότητα και η ηγετική μας θέση στο κόστος αποδίδουν»

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Στη διοικητική δομή της Karavias ο Χρ. Προκοπίου

Καθήκοντα Chief Underwriting Officer αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος

Παρακολουθήστε την ομιλία του Ηρ. Δασκαλόπουλου στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Με θέμα «50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο – Μεταρρυθμίσεις, αποτελέσματα και προοπτική»