Π.Σ.Σ.Α.Σ.: Αίτηση για δημιουργία ομοσπονδίας διαμεσολαβούντων

Αίτηση για να δημιουργηθεί ομοσπονδία διαμεσολαβούντων κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ). Η λογική της ομοσπονδίας εφόσον όλα προχωρήσουν ομαλά και λάβει σάρκα και οστά, είναι να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όλους τους φορείς που εμπλεκόνται στη διαμεσολάβηση (ασφαλιστές, συντονιστές, μεσίτες, πράκτορες).
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρξει μια ενιαία φωνή που θα κάνει πιο ισχυρή τη «φωνή» και τη διαπραγματευτική δύναμη των διαμεσολαβούντων. Και εδώ τίθεται βέβαια το θέμα της… ομοψυχίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, που ως γνωστόν, αποτελεί ένα γενικότερο ζήτημα που συχνά αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας.
Στο πλεονέκτημα της ισχυρότερης διαπραγματευτικής δύναμης απέναντι στην Πολιτεία, τις ασφαλιστικές εταιρίες, κλπ , δε θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς από την οπτική πλευρά των διαμεσολαβούντων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων τα τελευταία χρόνια μεταξύ των φορέων. 

«Υπάρχουν κάποιοι φόβοι μήπως χαθεί η αυτονομία των επιμέρους φορέων – κάτι που δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί -, αλλά και μήπως χαθούν κάποιες θέσεις ισχύος που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή», μας επισημαίνει άνθρωπος της αγοράς.

Ο σύνδεσμος των συντονιστών πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και κατέθεσε την αίτηση και όπως φαίνεται όσοι… πιστοί προσέλθετε. Από την πλευρά άλλων φορέων εκφράζονται κάποια ερωτηματικά για την επιτυχία της συγκεκριμένης αίτησης, καθώς χρειάζονται πρώτα πρωτοβάθμιοι φορείς προκειμένου να συσταθεί η ομοσπονδία.
Να σημειώσουμε όσον αφορά τους φορείς της διαμεσολάβησης, ότι η συμμετοχή και εγγραφή μελών είναι ένα γενικότερο πρόβλημα και θα λέγαμε ζητούμενο προς περαιτέρω ενίσχυση.
Είναι ευνόητο, ότι θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το θέμα που παίρνει μια ιδιαίτερη επικαιρότητα σήμερα, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και αφορούν φυσικά και τους διαμεσολαβούντες από την αναστολή λειτουργίας των πέντε εταιριών.