Νέα εταιρική ταυτότητα για την AIG Greece

Περισσότεροι από 450 Συνεργάτες και επιχειρηματικοί πελάτες της Chartis συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας εμπορικής ταυτότητας της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
 
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κα Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου, Manager, Sales & Μarketing Business Solutions, η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.
   
Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Αδαμαντιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης & Μέλος του Δ.Σ. της Chartis Greece, παρουσίασε τη διακεκριμένη διαδρομή του οργανισμού στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά – τα 75 χρόνια της ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ, τα 60 χρόνια παρουσίας του AIG στην Ελλάδα – τονίζοντας τις διαχρονικές αξίες, με τις οποίες πορεύεται: Ομαδικό πνεύμα, Επιχειρηματικότητα και συνέργειες, Ανοιχτές πόρτες επικοινωνίας, Ανθρώπινο πρόσωπο.
 
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Γεώργιος Πέτσας, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) και Χρήστος Παπαδόγιαννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Α.Σ.Ε.), αναφέρθηκαν σε επίκαιρα θέματα της αγοράς, αλλά – ο καθένας από διαφορετική σκοπιά – και στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην εξέλιξη του Κλάδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο βάρος που θα δίνει στο εξής η ΕΠ.Ε.Ι.Α. στα θέματα διοικούντων, μετόχων και του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης – εξέλιξη που αντικατοπτρίζεται και σε πρόσφατες ανακοινώσεις άλλων εποπτικών αρχών της ΕΕ. Ο κ. Παπαδόγιαννης, από την πλευρά του, έδωσε έμφαση στο αξιοκρατικό και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον ως μοχλό για την αναβάθμιση της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού του Κλάδου αλλά και της συνολικής αξιοπιστίας, φερεγγυότητας και ανταγωνιστικότητας της ασφαλιστικής αγοράς γενικότερα.
 
Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο κ. Michael Whitwell, Πρόεδρος της Chartis MEMSA (Middle  East, Mediterranean, South Asia) και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Chartis Greece, ο οποίος ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στον «κόσμο της Chartis, μίας νέας Εταιρίας, με 90 χρόνια πλούσιας κληρονομιάς». Ο κ. Whitwell ανέπτυξε τα βασικά στοιχεία ταυτότητας της Chartis παγκοσμίως, του εκτενέστερου δικτύου εταιριών γενικών ασφαλειών στον κόσμο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «η Chartis πληρώνει $71 εκατ. ημερησίως σε αποζημιώσεις…».
 
Ο κ. Βαγγέλης Δρόσος, Εμπορικός Διευθυντής της Chartis Greece, ανέλυσε τη φιλοσοφία, τους συμβολισμούς και τη σύγχρονη αισθητική του νέου Chartis brand. Παρουσιάστηκε η πλήρης σειρά επικοινωνιακού υλικού της Chartis, το οποίο αναπτύχθηκε από την Εταιρία στην Ελλάδα, καθώς επίσης το πλάνο προβολής και επικοινωνίας που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δρόσος έκανε μία σύντομη αναφορά στην ανανεωμένη εμπορική πολιτική της Εταιρίας για τη χρονιά που έρχεται, η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα στο δίκτυο των Συνεργατών της Chartis.
 
Τον κύκλο των παρουσιάσεων ολοκλήρωσε ο κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Greece, κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση της πορείας της Εταιρίας την τρέχουσα χρονιά υπογραμμίζοντας ότι, τα εξαιρετικά καλά αποτελέσματα – €70 εκατ. παραγωγή, +13% σε σχέση με το 2008, στο σύνολό της μέσω οργανικής ανάπτυξης – επιτεύχθηκαν μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, χάρη, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στις τέσσερις αρχές που συνθέτουν την εταιρική κουλτούρα της Chartis: Μοναδική στελέχωση, Συνεχής καινοτομία, Υποδειγματική εφαρμογή, Εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών.
«Η AIG ή Chartis παραμένει ένα ασφαλές λιμάνι για Πελάτες και Συνεργάτες» διαβεβαίωσε τους παρόντες και ανέλυσε τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Εταιρίας, στις οποίες θα βασιστεί η μελλοντική ανάπτυξη της Chartis: Αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ισχυρών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και Ανάπτυξη νέων αγορών. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αδαμαντιάδης, ευχαρίστησε θερμά τους Συνεργάτες της  Chartis, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη διαδρομή που κάναμε παρέα ως εδώ και κυρίως για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Σας προσκαλούμε, κάτω από το νέο μας όνομα πλέον, να συνεχίσουμε μαζί την πορεία μας προς νέες κατευθύνσεις και προορισμούς». 
 
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Εμπορικός Σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, κορυφαία στελέχη ασφαλιστικών φορέων και εταιριών, καθώς και στελέχη της Chartiς από το εξωτερικό.   
Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δυο μέρες αργότερα, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης, με παρουσία 200 και πλέον Συνεργατών του Υποκαταστήματος της Chartis στη Βόρεια Ελλάδα.