Άνοιγμα στον κλάδο ζωής με νέα προγράμματα από την Μινέττα

Την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 12 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειες Μινέττα, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ιδίων κεφαλαίων της στα 20,6 εκατ. ευρώ. 

Η αύξηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να αποκαταστήσει το αναγκαίο ύψος των ιδίων κεφαλαίων, μετά την αφαίρεση ζημιών ύψους 17 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τους βασικούς μετόχους, την οικογένεια Μινέττα και την οικογένεια Θεοχαράκη. 

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας διαμορφώνονται πλέον στα 20,6 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τη διοίκηση, επαρκούν για την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων του 2009. Αυξημένα κατά 27 εκατ. ευρώ είναι στο πρώτο εξάμηνο του έτους και τα αποθέματα της εταιρείας, στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των αποθεμάτων που επιβάλλουν οι νέοι εποπτικοί κανόνες, κίνηση που μεταθέτει την προοπτική της κερδοφορίας για το 2010. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 6μήνου η εταιρεία κατέγραψε ζημιές της τάξης των 7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ζημιών 7 εκατ. ευρώ το 2008, αποτέλεσμα που οφείλεται στο αρνητικό τεχνικό αποτέλεσμα,  ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, που κατέγραψε ο κλάδος του αυτοκινήτου. 

Οι εργασίες στον κλάδο του αυτοκινήτου εμφανίζουν πάντως αύξηση σε όρους ασφαλισμένου στόλου, ο οποίος ανήλθε στα 220.000 αυτοκίνητα, παρά τη σημαντική αύξηση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, που προχώρησε η εταιρεία εντός του έτους. 

Η αύξηση άγγιξε το 20% και σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν επηρέασε την πολιτική πρόσκτηση πελατείας, ενώ μια ακόμα τιμολογιακή αναπροσαρμογή της τάξης του 10%, αναμένεται έως το τέλος του χρόνου. 

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου αστικής ευθύνης, εμφανίζουν αύξηση από τα 20,4 εκατ. ευρώ στα 29,7 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση από τα 7,8 εκατ. ευρώ στα 9,6 εκατ. ευρώ, εμφανίζει και η παραγωγή του κλάδου ζημιών. Εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που θέτει την ασφαλιστική αγορά σε δοκιμασία, η εταιρεία, πραγματοποιεί το άνοιγμα στον κλάδο ζωής, με νέα προγράμματα στον κλάδο σύνταξης όσο και στο κλάδο υγείας.