ΕΕΑΕ: Ετοιμάζει δράσεις για τα 80 χρόνια της

της Ελενας Ερμείδου

Ογδόντα χρόνια συμπληρώνει φέτος, ο αρχαιότερος φορέας εκπροσώπησης των συμφερόντων του κλάδου των Πρακτόρων, -η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ). Η ΕΕΑΕ στεγάζει επί 8 δεκαετίες το μεγαλύτερο κομμάτι των επαγγελματιών του χώρου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και εξυγίανση του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Πράκτορα και γενικότερα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή καθώς και του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Πράκτορα, στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την Οδηγία IDD αλλά και την ταυτόχρονη εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας και την κωδικοποίηση του Ν. 1569/1985 και το Π.Δ. 190/2006, θα είναι στην πρώτη γραμμή προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων, με αυξημένη ευθύνη έναντι των Ασφαλιστικών Εταιρειών που εκπροσωπεί, αλλά και έναντι των πελατών του και της κοινωνίας.

Με γνώμονα το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις επικείμενες αλλαγές που δρομολογούνται και στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων της, η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος σχεδιάζει δράσεις που θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη και θεμελίωση του επαγγέλματος στην νέα εποχή. Στις δράσεις που προγραμματίζει η ΕΕΑΕ σημαντική θα είναι η συμβολή της νέας τεχνολογίας η οποία πλέον αναδεικνύεται σύμμαχος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.