Ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης και η γενική διευθύντρια & COO της KPMG Σιάνα Κυριάκου στο πάνελ «Έρευνα και Καινοτομία: άπιαστο όνειρο ή ρεαλιστικός στόχος;»

Η KPMG στο FORUM 2018 InvestGR: «Μονόδρομος η καινοτομία για τις επιχειρήσεις»

Την πρώτη διοργάνωση του FORUM 2018 InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, το οποίο διεξάχθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στήριξε η KPMG ως χορηγός. Με επίκεντρο το θέμα «Μπορεί η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και υπό ποιες προϋποθέσεις;» 33 ομιλητές σε 6 θεματικά πάνελ ανέλυσαν και παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο του Forum, η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια & COO της KPMG, από το βήμα του πάνελ «Έρευνα και Καινοτομία: άπιαστο όνειρο ή ρεαλιστικός στόχος;» δήλωσε: «Η καινοτομία είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις! Οι CEOs οφείλουν να αφουγκραστούν τις νέες τάσεις και να εφαρμόσουν καινοτόμες λύσεις είτε μέσα από συμμαχίες, είτε μέσα από εσωτερικές οργανικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να φέρουν ανάπτυξη στην επιχείρησή τους, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην ψηφιακή εποχή».

«Οι εταιρείες χρειάζεται να υιοθετήσουν τον μετασχηματισμό και να εφαρμόσουν την καινοτομία προς όλες τις κατευθύνσεις» συμπλήρωσε η Σ. Κυριάκου. «Αφενός, οφείλουν να κατανοήσουν τις προτεραιότητες και τις αξίες των millennial αφού για να μεγιστοποιήσουν την ανάπτυξη, χρειάζεται να εναρμονιστούν με τις αλλαγές που φέρνει αυτή η γενιά. Αφετέρου, τα γεωπολιτικά ζητήματα μπαίνουν στην ατζέντα της ηγεσίας καθώς σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της KPMG CEO Outlook αναδεικνύεται σε ύψιστη απειλή για την ανάπτυξη.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*