Συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της η Interamerican

Τη σταθερότητά της στην πορεία κερδοφορίας στην οποία βρίσκεται κατά την τελευταία τετραετία (2005-2008), επιβεβαίωσε στο α’ εξάμηνο του έτους η Interamerican. 

Η εταιρεία συνεισέφερε στον μητρικό όμιλο Eureko κέρδη προ φόρων 24,7 εκατ. ευρώ, με πιο αποδοτικό στην κερδοφορία τον κλάδο Υγείας. 

Ικανοποιητική κρίνεται και η εικόνα της παραγωγής ασφαλίστρων της Interamerican κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, λαμβανομένης υπ’ όψιν της έντονης επίδρασης της οικονομικής κρίσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε και η Επ.Ε.Ι.Α, ο όμιλος παρουσίασε 255,3 εκατ. ευρώ συνολική παραγωγή, αυξημένη κατά 1,45% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2008 (251,6 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της ομιλικής αντασφάλισης Προσωπικής και Οδικής Βοήθειας.

Αξίζει να επισημανθεί η εξαιρετική ανάπτυξη των Ομαδικών Ασφαλίσεων της εταιρείας κατά το α’ εξάμηνο, με νέα παραγωγή αυξημένη κατά 164% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2008.
Αναφερόμενος στην εικόνα της Interamerican κατά το α’ εξάμηνο του έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γ. Κώτσαλος τόνισε ότι «οι υγιείς κεφαλαιακές και οργανωτικές βάσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη βούληση των μετόχων να υποστηρίξουν περαιτέρω την επένδυσή τους στη χώρα μας καθιστούν την Interamerican ιδιαίτερα ανταγωνιστική».