Αισιόδοξα μηνύματα από το συνέδριο της Εθνικής Ασφαλιστικής

«Τολμήσαμε, και συνεχίζουμε» ήταν το μήνυμα του 26ου συνεδρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής που πραγματοποιήθηκε στο roof garden του κτιριακού της συγκροτήματος. Στις 29 Ιουνίου έγινε το συνέδριο για το Πρακτορειακό Δίκτυο και στις 30 για το εταιρικό (Agency). 
Η Εθνική ασφαλιστική γιόρτασε και πάλι την 1η θέση τόσο στον κλάδο Ζωής και στους Γενικούς Κλάδους, όσο και στο σύνολο, με μερίδια αγοράς ακόμα μεγαλύτερα, και με τα αποτελέσματα των πρώτων μηνών του 2009 να αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αισιοδοξία. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκε μέσα σε τρεις μήνες από 480.000 σε 600.000, ενώ ο στόχος των 700.000 αυτοκινήτων στο τέλος τους έτους χαρακτηρίστηκε «συντηρητικός» από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δούκα Παλαιολόγο. 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ.Δούκας Παλαιολόγος, οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Σπύρος Λευθεριώτης και Τάσσος Παγώνης καθώς και ο Συντονιστής Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing κ. Κώστας Ταραβίρας τόνισαν στις ομιλίες τους, την αντοχή και τη δυναμική ενός δικτύου που το χαρακτήρισαν «παντός καιρού».
 
Στην ομιλία του ο κ. Δούκας Παλαιολόγος τόνισε τα συνεχώς αυξανόμενα μερίδια αγοράς της Εθνικής, τη θετική εξέλιξη στον κλάδο Αυτοκινήτων, τη σημαντική συνεργασία με μεγάλα μαιευτήρια, την τεράστια αναδιοργανωτική προσπάθεια που γίνεται και τέλος αναφέρθηκε στους λόγους της επιτυχούς πορείας, τονίζοντας ότι η πεμπτουσία της ασφαλιστικής ιδέας, την οποία τιμά η Εθνική Ασφαλιστική είναι η εκπλήρωση των υποχρεώσεων και η κατάκτηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή. 
«Η κύρια αρχή μιας ασφαλιστικής εταιρίας είναι ότι όταν έρθει η ώρα να πληρώσει τη ζημιά, θα την πληρώσει σωστά και θα είναι εκεί για να εκπληρώσει την υποχρέωσή της. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ασφαλιστικής ιδέας, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Η βασική αρχή είμαι μία: σου παίρνω τα χρήματα προκαταβολικά για να σε ασφαλίσω και όταν πάθεις τη ζημιά θα σε πληρώσω. Δεν θα ψάξω δικαιολογίες, θα είμαι εκεί να εκπληρώσω την υποχρέωσή μου. Αυτό η Εθνική το κάνει 120 χρόνια και θα το κάνει άπειρα χρόνια ακόμα. Γι’ αυτό την αγαπά, την εκτιμά, τη σέβεται και την προτιμά η ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό έχει επιτυχία!»
 
Ο Γενικός Διευθυντής κ. Τάσσος Παγώνης, αφού ανέλυσε παραστατικά την ανάγκη της κάθε εταιρίας να προχωρά σε αλλαγές την εποχή που όλα δείχνουν επιτυχημένα και όχι όταν αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, επικέντρωσε στις αλλαγές των υποδομών οι οποίες μπορεί να μην είναι άμεσα ορατές αλλά έχουν καταλυτικό ρόλο για την εξέλιξη της εταιρίας. Ως τέτοιες ο κ. Παγώνης προσδιόρισε:
 
-Τη νέα μηχανογραφική εφαρμογή για τις οικονομικές υπηρεσίες και το Λογιστήριο (SAP)
– Την Προσαρμογή στις απαιτήσεις του νόμου SOX
– Τον εξορθολογισμό διαχείρισης ζημιών κλάδου Αυτοκινήτων με άμεσο θετικό αποτέλεσμα για τους συνεργάτες και την πελατειακή βάση
-Την οργάνωση ισχυρής λειτουργικής δομής συγκρότησης αποθεμάτων κλάδου Αυτοκινήτων
-Τον έλεγχο και τη μείωση λειτουργικού κόστους
-Τα νέα προϊόντα και πακέτα προϊόντων
-Την αλλαγή διαδικασιών και υποστήριξης
-Την εισαγωγή της γενικευμένης χρήσης internet και web στην εξυπηρέτηση των δικτύων.
 
Ο Γενικός Διευθυντής κ. Λευθεριώτης στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε υπερήφανος για το εταιρικό δίκτυο. «Ως υπεύθυνος του δικτύου πωλήσεων θέλω να σας πω, μετά από τόσα χρόνια άμεσης συνεργασίας, ότι νιώθω πραγματικά υπερήφανος για όλους εσάς. Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι αυτός ο στρατός της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένας στρατός που έχει αποδείξει τις δυνατότητές του σε όλες τις κρίσιμες καμπές και τις δυσκολίες της πορείας μας».
 
Ο κ. Λευθεριώτης αναφέρθηκε στη γενικότερη πορεία της ασφαλιστικής αγοράς της Ελλάδος λέγοντας ότι βρίσκεται στην περίοδο που ωριμάζει. «Ούτε συρρικνώνεται, ούτε συμβαίνει κάτι άλλο, απλώς ωριμάζει. «Ωριμάζει», σημαίνει, ότι ο Επόπτης κάνει τον έλεγχο που οφείλει να κάνει, σημαίνει ότι η εταιρία κάνει αυτό που υπόσχεται, όπως οφείλει να το κάνει και ο ασφαλιστής κάνει κι αυτός σωστά τη δουλειά του, δηλαδή με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία του καταλαβαίνει τις ανάγκες του πελάτη του, τον σέβεται και του προσφέρει την καλύτερη λύση»
 
Απονομή βραβείων
 
Η απονομή των βραβείων ήταν για άλλη μια φορά η κορυφαία στιγμή του συνεδρίου. Η επιθεώρηση του κ. Γ. Φουφόπουλου ήταν 1η για πέμπτη συνεχή χρονιά στο μεγάλο διαγωνισμό του κλάδου Ζωής, με 2η αυτή του κ. Παναγιώτη Γλεντή και 3η την Επιθεώρηση του κ. Χρήστου Χρυσολόγου. Στους Γενικούς Κλάδους, όπως και στη Διατηρησιμότητα πρώτη ήταν η επιθεώρηση του κ. Π. Γλεντή.
Στο κλάδο Ζωής, 1ος διευθυντής γραφείου ήταν ο κ. Γιάννης Μαυρομμάτης, 1η αν. Διευθύντρια Γραφείου η κ. Μαρία Τζουάνη, 1ος προϊστάμενος ομάδος ο κ. Δημήτρης Μηλιόρδος και 1η ασφαλιστική σύμβουλος η κ. Ουρανία Αγγελάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιάσων Πλατσής που κατέκτησε την 1η θέση στους Γενικούς Κλάδους, ανεδείχθη 1ος ασφαλιστικός σύμβουλος, στον τομέα αυτό, σε όλη τη χώρα.
 
 
Ομιλία κ. Δούκα Παλαιολόγου
 
«Εθνική, η πρώτη ασφαλιστική», θέλω να σας θυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια αυτός ο τίτλος είχε τεθεί σε αμφισβήτηση. Υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις στην αγορά, αν θα έπρεπε να ονοματίζεται η Εθνική, πρώτη ασφαλιστική, και αυτό γιατί υπήρχαν ανταγωνιστές με μεγαλύτερη παραγωγή από τη δική μας. Η σημερινή μας εικόνα όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εποπτικής αρχής, της Επ.Ε.Ι.Α., δείχνει ότι το μερίδιό μας στη Ζωή είναι πάνω από 23%, με τον δεύτερο να βρίσκεται στο 12%, ενώ στις Γενικές το μερίδιο μας είναι 12,5% όταν ο δεύτερος είναι στο 6,5%.
Στο σύνολο, το μερίδιο αγοράς που έχουμε είναι δύο φορές μεγαλύτερο από αυτό του δευτέρου. Άρα, σήμερα πλέον το «πρώτη ασφαλιστική» είναι καλά εδραιωμένο. 
Η μεγάλη επιτυχία ήταν ότι συνδυάσαμε, με τον καλύτερο τρόπο τρία κανάλια διανομής: το εταιρικό δίκτυο που είναι μακράν το καλύτερο της αγοράς, το πρακτορειακό δίκτυο που αυξάνεται και ανανεώνεται καθώς μόνο τον τελευταίο καιρό κάναμε τετρακόσιες νέες συμβάσεις, και το νέο δυναμικό μας κανάλι του bancassurance. 
Η κύρια αρχή μιας ασφαλιστικής εταιρίας είναι ότι όταν έρθει η ώρα να πληρώσει τη ζημιά, θα την πληρώσει σωστά και θα είναι εκεί για να εκπληρώσει την υποχρέωσή της. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ασφαλιστικής ιδέας, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. 

Η βασική αρχή είναι μία: σου παίρνω τα χρήματα προκαταβολικά για να σε ασφαλίσω και όταν πάθεις τη ζημιά θα σε πληρώσω. Δεν θα ψάξω δικαιολογίες, θα είμαι εκεί να εκπληρώσω την υποχρέωσή μου. Αυτό η Εθνική το κάνει 120 χρόνια και θα το κάνει άπειρα χρόνια ακόμα.