Καινοτόμα προγράμματα Συνταξιοδότησης από την Groupama Φοινιξ

Αποφασισμένη να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και αλλά και αν διευρύνει το δίκτυο της προκείμενου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, εμφανίστηκε η διοίκηση της Groupama Φοίνιξ, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του τύπου, στα πλαίσια της  παρουσίασης του μεγαλύτερου καταμαράν στον κόσμο που ανήκει στον όμιλο. 

Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου κ. Μπερτράν Βουαρέ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να προχωρήσει σε εξαγορά ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας. Σε δηλώσεις του ο κ. Βουαρέ ανέφερε ότι  «παρακολουθούμε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και όταν προκύψει κάποια εταιρεία που πραγματικά μας ενδιαφέρει, δηλαδή να έχει υγιές χαρτοφυλάκιο και προσφέρεται σε καλές τιμές μπορεί να την εξαγοράσουμε». Η αύξηση του μεριδίου της Groupama στην ελληνική αγορά θα γίνει και με λανσάρισμα νέων προϊόντων. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η αύξηση του μεριδίου της Groupama στην ελληνική αγορά θα γίνει με λανσάρισμα νέων προϊόντων αλλά και τη διεύρυνση του δικτύου της. Αναλυτικότερα όπως ανέφερε ο κ. Βουαρέ ήδη  ετοιμάζονται και νέα προϊόντα που θα είναι επενδυτικά και ασφαλιστικά , δηλαδή τύπου Unit Linked μέχρι το καλοκαίρι.
 
Παράλληλα ο όμιλος έχει θέσει ως στόχο την διεύρυνση του δικτύου στην ελληνική αγορά τόσο μέσω πρακτόρων και μεσιτών όσο και μέσω νέων τεχνολογιών όπως είναι το internet. Στα άμεσα σχέδια είναι και η περαιτέρω αξιοποίηση του τραπεζικού δικτύου της Emporiki Bank με την οποία διατηρεί καλή συνεργασία σε θέματα bancassurance.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Groupama στη Γαλλία ο κ. Ανζεμά ερωτώμενος για την κρίση, δήλωσε ότι από την παρούσα κρίση, οι υγιείς και καλές ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να βγουν ευνοημένες αφού θα έχουν τη δυνατότητα και να διευρύνουν τα μερίδια τους στην αγορά αλλά και να προχωρήσουν σε εξαγορές επιχειρήσεων σε πολύ καλές αποτιμήσεις. Ο στόχος του ομίλου Groupama είναι να ανέβει φέτος  από την 15η θέση που κατέχει στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά στην 10η θέση. 

Ερωτώμενος για την αποτυχία της εξαγοράς της Αγροτικής Ασφαλιστικής , ο κ. Ανζεμά δήλωσε ότι λόγω της χρηματοοικονομικής συγκυρίας οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο σημείο ταύτισης και έτσι ναυάγησε η εξαγορά. 

Σχετικά με τις εξελίξεις που επικρατούν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά σε ότι αφορά την εποπτεία, ο κ. Βουαρέ τόνισε ότι γίνονται κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να διαμορφωθεί ένα υγιές πλαίσιο ανταγωνισμού ενώ ερωτώμενος ο κ. Ανζεμά για το ίδιο θέμα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, τόνισε ότι στην Ευρώπη η εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη και μάλιστα περισσότερο αναπτυγμένη σε σχέση με τις ΗΠΑ. 

Γενικότερα ο όμιλος διατηρεί αυξημένα περιθώρια φερεγγυότητας σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και μάλιστα έχει προσαρμόσει και τα περιθώρια φερεγγυότητας της Groupama στην Ελλάδα στην ενιαία στρατηγική που ακολουθεί. Ο κ. Ανζεμά δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο του ομίλου Groupama στη Γαλλία παραμένει επενδεδυμένο κατά 25% περίπου σε μετοχές, κατά 60% σε ομόλογα και το  υπόλοιπο αποτελείται από έσοδα από ακίνητα που κατέχει στο «χρυσό τρίγωνο» του Παρισιού.