back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Αιφνιδιαστική συνεδρίαση για το νέο ΕΚΠΥ

Δυσαρέσκεια έχει σπείρει σε συλλόγους ασθενών και παρόχους υγείας η διαδικασία με την οποία επιχειρείται να αλλάξει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Η αναθεώρηση/επικαιροποίηση του υφιστάμενου ΕΚΠΥ, ο οποίος ισχύει από το 2012, αποτελεί ζητούμενο ετών από όλους τους εμπλεκομένους.  Στο παρελθόν, μάλιστα, η τροποποίησή του επιχειρήθηκε πολλές φορές μέσω ανοιχτής διαβούλευσης. Οι προσπάθειες έκδοσης νέου Κανονισμού Παροχών δεν ευοδώθηκαν, ωστόσο, με ευθύνη των τότε διοικήσεων του Οργανισμού.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροποποίηση του ΕΚΠΥ αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο ΔΣ ΕΟΠΥΥ που συνέρχεται στις 3:30 μ.μ. Σε αντίθεση, όμως, με την καθιερωμένη διαδικασία διαβούλευσης που προηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις, στην προκείμενη τα εμπλεκόμενα μέρη δεν κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν γνώση των επικείμενων αλλαγών και δυνατότητα έκφρασης αντίλογου.

Πρόσθετη ανησυχία προκαλεί η απουσία του Σωτήρη Μπερσίμη από τη συνεδρίαση, δεδομένου ότι θα συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

- Advertisement -

Πρόχειρη και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει τη διαχείριση του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας Χρήστος Βιρβίλης. «Οι συνεχιζόμενες το τελευταίο χρονικό διάστημα μονομερείς ενέργειες του Οργανισμού, δυστυχώς μας θυμίζουν εποχές που όλοι οι Έλληνες καταγγέλλουν και οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία επιθυμούν να ξεχάσουν» αναφέρει σχετικά.

Ο κος Βιρβίλης εξηγεί ότι ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε στην ΕΚΑΕ η διάθεση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην ψήφιση νέου ΕΚΠΥ, ούτε κλήθηκε ποτέ να καταθέσει τις απόψεις της στο προτεινόμενο σχέδιο ούτε έγινε κάποια διαδικασία διαβούλευσης μέσω δημόσιας πρόσκλησης.

«Όποια ενημέρωση έχουμε για το θέμα είναι ανεπίσημη, αφού ουδέποτε λάβαμε γνώση του υπό ψήφιση σχεδίου ΕΚΠΥ» τονίζει, ενώ ζητά την αναβολή της συζήτησης στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ για το νέο ΕΚΠΥ, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα διαβούλευσης μικρής χρονικής διάρκειας προκειμένου οι φορείς να υποβάλουν σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Insurance Europe λέει όχι στον τεχνολογικό αποκλεισμό

Καλεί την ΕΕ να επενδύσει σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη χωρίς να αποκλείσει τις εταιρείες από καθιερωμένους παρόχους cloud και ΑΙ

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν

Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας για τις νέες ασφαλιστικές διατάξεις

Για τις ασφαλιστικές και άλλες διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου

Ιταλία: Πονοκέφαλος τα πατίνια (και) για τις ασφαλιστικές

Η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά πατίνια φέρνει αλλαγές στον δρόμο, πιθανότατα και στην ασφαλιστική τιμολογιακή πολιτική

Insurance Europe: Ναι στην αναθεώρηση του προτύπου γνωστοποίησης εκπομπών

Η πρόωρη υποχρεωτική γνωστοποίηση εκπομπών που συνδέονται με την ασφάλιση ενέχει κίνδυνο ακατάλληλων δεδομένων, σύμφωνα με την ένωση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Πάνω από 400 στελέχη στο καλοκαιρινό ραντεβού του ΣΕΣΑΕ

Ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε στις 25 Ιουνίου την καλοκαιρινή του εκδήλωση στο Manor House του GOLF PRIVE της Γλυφάδας

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Ο Γιώργος Γεωργίου στο ΔΣ της Mind The Hack

Ο Γ. Γεωργίου έχει θητεύσει σε Allianz Global Investors, Invesco, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, UBS, ΕΚΤ και FCA

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν