Αύξηση παραγωγής 30% στο τρίμηνο για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Πίστης για το 2009, δεδομένης της ανοδικής πορείας που καταγράφεται στην παραγωγής.

Ειδικότερα, η εταιρεία σημειώνει αύξηση παραγωγής κατά 30% στον κλάδο Ζωής, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των ομαδικών ασφαλίσεων και των προγραμμάτων ζωής περιοδικών καταβολών.

Στον κλάδο Πυρός, καταγράφηκε άνοδος παραγωγής κατά 27,3%, που οφείλεται στη συνεργασία της ασφαλιστικής στον τομέα του bancassurance με την Τράπεζα Πειραιώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας του δικτύου.
Αντίθετα, παρατηρήθηκε υποχώρηση στην παραγωγή κλάδου Αυτοκινήτου κατά 14,6%, λόγω εξορθολογισμού του χαρτοφυλακίου, που έχει ξεκινήσει η εταιρεία ήδη από το 2008.

Ωστόσο, λόγω της αύξησης ασφαλίστρων κατά 12% που αποφάσισε για το 2009, αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλεται από το δίκτυο για την επίτευξη των στόχων πωλήσεων του τρέχοντος έτους, εκτιμάται ότι η εικόνα στον κλάδο θα αλλάξει σύντομα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Πίστη βρίσκεται το διάστημα αυτό σε διαβούλευση για την εξαγορά εταιρείας με δραστηριότητα στον κλάδο Αυτοκινήτου, με ετήσια παραγωγή της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά, τέλος, τις σχέσεις συνεργασίας της εισηγμένης με την Τράπεζα Πειραιώς, για το 2009 η Ευρωπαϊκή Πίστη προσβλέπει σε παραγωγή ασφαλίστρων κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, έναντι 5,6 εκατ. ευρώ το 2008.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη απορροφά φέτος το 48% των στεγαστικών δανείων της τράπεζας, έναντι 35% πέρυσι.

Όσο για το στόχο πωλήσεων του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρείας, το management αυτής έχει επεξεργαστεί ένα απαισιόδοξο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η παραγωγή θα αυξηθεί στα 90 εκατ. ευρώ (χωρίς τα δικαιώματα συμβολαίου) έναντι 82,2 εκατ. ευρώ το 2008 και ένα αισιόδοξο για αύξηση παραγωγής στα 105 εκατ. ευρώ.