Σύστημα και στις επενδύσεις από την Interamerican, με το Capital

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, περίοδο η Interamerican δημιούργησε με το Σύστημα Επένδυσης Capital μια ευκαιρία για την έναρξη μιας επένδυσης ή μιας τακτικής αποταμίευσης.
Το Capital αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Επένδυσης το οποίο λειτουργεί τόσο ως αποταμιευτικό προϊόν (τακτικές καταβολές), όσο και ως επενδυτικό προϊόν (εφάπαξ καταβολής).
Παράλληλα εξασφαλίζει μέσα από την επιλογή διαφορετικών διαχειριστών, ότι τα χρήματα των πελατών διαχειρίζονται από τους καλύτερους της αγοράς.
Εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, μέσα από 4 τυποποιημένα Χαρτοφυλάκια Αμοιβαίων Κεφαλαίων για τους «μικρούς» και «μεσαίους» επενδυτές. Επίσης δίνει απόλυτη ελευθερία επιλογών Διαχειριστή και Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε «μεγάλους» πελάτες.
 
Τα 4 διαθέσιμα χαρτοφυλάκια περιλαμβάνουν Αμοιβαία Κεφάλαια των διαχειριστών EFG, Alpha Trust και Millennium ΑΕΔΑΚ και είναι τα εξής:
 
           Aποταμιευτικό, με 80% Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων και 20% Ομολογιακά Α/Κ.
           Ομολογιακό, με 20% Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων και 80% Ομολογιακά.
           Μικτό, με 60% Ομολογιακά Α/Κ και 40% Μετοχικά Α/Κ.
           Μετοχικό, με 20% Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων και 80% Μετοχικά Α/Κ.
 
Για επενδυτές ποσών άνω των 30.000 ευρώ παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ανάμεσα σε 28 Αμοιβαία Κεφάλαια των ως άνω διαχειριστών.
 
 
Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του Συστήματος Επένδυσης Capital είναι:
 
  • Η εξασφάλιση της αυτόματης αναδιάρθρωσης των επενδύσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες διαχείρισης των κεφαλαίων των πελατών.
  • Το υψηλότερο ποσοστό επένδυσης της αγοράς (100%) σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες χρεώσεις.
  • Η εξασφάλιση άμεσης ρευστοποίησης (εξαγοράς) μετά από 12 μόνο μήνες.
  • Η εξασφάλιση, μέσα από την επιλογή διαφορετικών διαχειριστών, της διαχείρισης των επενδυόμενων ποσών από τους καλύτερους διαχειριστές της αγοράς.
  • Η κατάργηση του Χαρτόσημου και η δυνατότητα έκπτωσης του ασφαλίστρου από το φορολογητέο εισόδημα του δίνουν συγκριτικόπλεονέκτημα απέναντι στις υπόλοιπες μορφές επένδυσης.
 
 Το Σύστημα Επένδυσης Capital της Interamerican διαθέτει τα πιο εξελιγμένα εργαλεία για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της επένδυσης, αλλά και για την ενημέρωση του επενδυτή. 

Οι ασφαλιστικές καλύψεις που συνοδεύουν το Σύστημα Επένδυσης Capital της Interamerican προβλέπουν την καταβολή, σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου, κεφαλαίου ίσου με δύο ετήσια τακτικά ασφάλιστρα (μέχρι 6.000 ευρώ), ενώ προαιρετικά παρέχονται προστασία κεφαλαίου (σε θάνατο από ατύχημα) και προστασία στόχων (συνέχιση καταβολής ασφαλίστρου από την εταιρεία σε περίπτωση ανικανότητας). 

Το Capital έχει ελάχιστη διάρκεια προγράμματος τα 10 έτη και ο συμβαλλόμενος πρέπει να έχει ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ το ηλικιακό όριο του ασφαλισμένου μπορεί να είναι από 1 μηνός μέχρι 65 ετών. 

Ελάχιστο ποσόν επένδυσης ορίζονται τα 600 ευρώ. Με το προϊόν αυτό η Interamerican επεκτείνεται και στον τομέα των unit linked προγραμμάτων υλοποιώντας τη σύγχρονη στρατηγική της για τυποποίηση, απλοποίηση και ευελιξία στις προτάσεις της, που πλέον οργανώνονται πάνω στη λογική ενός συστήματος και όχι ενός προϊόντος.