Αναζητείται συνταγή ανάπτυξης

Ούτε μία ούτε δύο ούτε δώδεκα αλλά περισσότερες εταιρείες διάγουν δύσκολες μέρες αναζητώντας κεφάλαια, επενδυτές, και γενικά τρόπους που θα μπορέσουν να γλιτώσουν από την τσιμπίδα της ΕπΕΙΑ.
 
Ωστόσο δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο και οι «πόρτες» είναι κλειστές καθώς όποιος βάλει κεφάλαια δε θα τα πάρει πίσω. Η επένδυση είναι μη κερδοφόρος.
 
Και δεν έφθανε αυτό αλλά έχει μπει και το υπουργείο Οικονομικών στο «παιχνίδι» αναζητώντας άλλα στοιχεία –φορολογικά- κάνοντας δυσκολότερη της ιστορία.
 
Οσονούπω έρχεται και ο έλεγχος στον κλάδο Ζωής οπότε αρχίζει δεύτερος κύκλος προβλημάτων προτού να έχει κλείσει ο πρώτος με το «ταπεινό» αυτοκίνητο.
 
«Μεγαλοεπιχειρηματίαςς» μεταφέρει κεφάλαια από τη μία εταιρεία στην άλλη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τακτική του μπορεί να «βαρύνει» και τις τρεις εταιρείες και να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Καλύτερα να προχωρήσει αυτοβούλως στην θυσία…
 
Οι εξαγορές συμβολαίων αρχίζουν να διογκώνονται και οι εταιρείες έλαβαν μήνυμα για αυτό με αναλυτικά τα αποτελέσματα για την καθεμία. Ωστόσο κανείς δεν έχει δει το έγγραφο…και δεν γνωρίζει τίποτα.
 
Έρχεται και το χειρότερο. Θα μπει και η δικαιοσύνη στον έλεγχο καθώς διαπιστώνονται και αδικήματα πέραν την εφαρμογής της νομοθεσίας.
 
Όσο για τις επενδύσεις των εταιρειών ούτε λόγος να γίνεται. Από το κακό στο χειρότερο πάνε ενώ και χρήματα για νέες επενδύσεις δεν έρχονται καθώς η νέα παραγωγή κάνει χαμηλή πτήση.
 
Εν κατακλείδι. Ο δρόμος για την ασφαλιστική αγορά δεν στρώθηκε ακόμα με άσφαλτο. Η ελπίδα να ανακάμψουν με το κλείσιμο κάποιων εταιρειών και το μοίρασμα του χαρτοφυλακίου τους είναι μηδαμινή. Η συνταγή της ανάπτυξης αναζητείται χρόνια τώρα.