Στα συνταξιοδοτικά προγράμματα επικεντρώνεται η Allianz

Λόγω των σημαντικών προβλημάτων που παρατηρούνται στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, η Allianz δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους βασικούς τομείς ανάπτυξης των εργασιών της, ενισχύοντας παράλληλα την γκάμα του χαρτοφυλακίου της με προϊόντα που αφορούν όλο και περισσότερους πολίτες.
Η δραστηριοποίησή της είναι σημαντική, δίνοντας ευέλικτες λύσεις και  «επιβραβεύοντας» τους πελάτες της. Στη γκάμα των σχετικών προγραμμάτων της περιλαμβάνονται και τα εξής:
 
1. Το All Pension Capital που ανήκει στην οικογένεια προγραμμάτων τύπου Unit Linked, εφάπαξ ασφαλίστρου και επενδύει αποκλειστικά σε μερίδια του Αμοιβαίου Κεφαλαίου «Μικτό Εσωτερικού Unit Linked» της Allianz ΑΕΔΑΚ.
Το All Pension Capital απευθύνεται σε αυτούς που έχουν συγκεντρώσει αποταμιευτικό κεφάλαιο στοχεύοντας σε αποδόσεις σημαντικά υψηλότερες των παραδοσιακών επενδυτικών λύσεων και ενδιαφέρονται για μια μακροπρόθεσμη δυναμική επένδυση, ή επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ένα συμπληρωματικό ποσό σύνταξης μέσα από το κεφάλαιο που θα έχει συσσωρευτεί στην επιθυμητή ηλικία.
 
Λειτουργία του προγράμματος – Παροχές
 
Η επένδυση του εφάπαξ καθαρού ασφαλίστρου στο πρόγραμμα All Pension Capital είναι 100%, προσφέροντάς έτσι σε όσους το επιλέγουν τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των αποταμιεύσεών σε μακροπρόθεσμη βάση.
Στη λήξη, οι πελάτες ανταμείβονται με ένα επιπλέον, της αξίας του Λογαριασμού Μεριδίων, εφάπαξ ποσό ενώ η ρευστοποίηση των μεριδίων γίνεται, όποτε ζητηθεί, με την καθαρή τους τιμή.
Η εξασφάλιση των παροχών του προϊόντος επιτυγχάνεται μέσα από τη δυναμική επένδυση του All Pension Capital το οποίο δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στον τρόπο καταβολής της σύνταξης μέσα από τις παρακάτω μορφές:
-Ισόβια Μηνιαία Σύνταξη 
-Ισόβια Μηνιαία Σύνταξη με εγγυημένη διάρκεια καταβολής 
-Ισόβια Σύνταξη μεταβιβαζόμενη σε άλλο πρόσωπο σε περίπτωση απώλειας ζωής του συνταξιοδοτούμενου – ασφαλισμένου. 
Επισημαίνεται ότι δύο φορές κάθε χρόνο, η Allianz ενημερώνει τους ασφαλισμένους γραπτώς για το υπόλοιπο του Λογαριασμού Μεριδίων.
 
 
 2. My Pension – Ισόβια Εγγυημένη Σύνταξη. Με το προϊόν αυτό η Allianz δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν κρίσιμες παραμέτρους που αφορούν την σύνταξή τους όπως: το ύψος της σύνταξης, το χρόνο απολαβής της παροχής. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής: με τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται κάθε χρόνο από τον ασφαλισμένο- πελάτη δημιουργούνται τα Μαθηματικά Αποθέματα του συμβολαίου του ασφαλισμένου με ελάχιστη εγγυημένη απόδοση των χρημάτων 2,5% (τεχνικό επιτόκιο). Παράλληλα το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπεραπόδοση των μαθηματικών αποθεμάτων.
Ωστόσο σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να επιλέξετε το συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμά της ο οποίος είναι ότι η Allianz επιβραβεύει για τη διατήρηση της ασφάλισης σε βάθος χρόνου μέσα από ένα ενισχυμένο σύστημα συμμετοχής στην υπεραπόδοση. 
 
Έναρξη Συνταξιοδότησης
 
Με την έναρξη της συνταξιοδότησης, και πριν αρχίσει η πρώτη καταβολή της σύνταξης, ο ασφαλισμένος μπορεί να διαλέξει είτε την Εγγυημένη Ισόβια Σύνταξη είτε της Εφάπαξ Καταβολή. Επίσης το πρόγραμμα παρέχει επιπλέον προστασία σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αποβιώσει νωρίτερα της έναρξης συνταξιοδότησης. Στην περίπτωση αυτή, η Allianz επιστρέφει στους δικαιούχους τα μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή καταβληθέντα ασφάλιστρα καθώς και τα συσσωρευμένα μερίσματα.
Επίσης μετά την πάροδο των τριών πρώτων ασφαλιστικών ετών από την έναρξη του προγράμματος παρέχεται το δικαίωμα εξαγοράς του ή και δανείου.