Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής

Παρά τις «μεταφορές» κεφαλαίων από εταιρεία σε εταιρεία ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτε (για τις περιπτώσεις εταιρειών με θυγατρικές) και η έξωθεν βοήθεια αποτελεί τη μοναδική λύση.
 
Ωστόσο κανείς –επενδυτής- δε φέρεται διατεθειμένος να βάλει κεφάλαια που δε θα του αποδώσουν οπότε η ασφυξία πλησιάζει οσονούπω…
 
Κεφάλαια όμως δε φαίνεται να βρίσκουν ούτε οι μικροί «αυτόνομοι» παίκτες της αγοράς που «φθηνά» μέχρι σήμερα τα κατάφερναν να επιβιώνουν.
 
Η κατάσταση άλλαξε,  η φθήνια δεν αποτελεί όχημα για επιβίωση και το ακριβό ασφάλιστρο όσοι το παίρνουν θέλουν και την επωνυμία.
 
Τα «μαγειρέματα», δίνουν και παίρνουν η συνταγή όμως δεν εκτελείται σωστά..
 
Το αδιέξοδο μεγάλο καθώς μέχρι τέλος Μαΐου οι «σέφ» πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τα ανοίγματά τους.
 
«Τσουνάμι» χτύπησε και τα παλιά συμβόλαια. Οι εξαγορές κατά τις πληροφορίες πληθαίνουν σε τέτοιο βαθμό που κάποιες εταιρείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
 
Σωτηρία δε φαίνεται να έρχεται από πουθενά για την «δεκάδα» των εταιρειών που έχει βάλει στο στόχαστρο η Εποπτική Αρχή.
 
Τα μαντάτα όμως δεν είναι καλά ούτε για τις επενδύσεις που μετρούν απώλειες.
 
Κάποιες εταιρείες –μόνο- χαμογελούν από τα αποτελέσματα νέας παραγωγής που εμφανίζουν αύξηση. Αλλά είναι λίγες…
 
Οι περικοπές εξόδων με οποιονδήποτε τρόπο αποτελούν μονόδρομο για το σύνολο των εταιρειών κυρίως όμως των μεγάλων. Η προτεραιότητα αρχίζει από τους συνεργάτες και δεν αποκλείεται κατά τις φήμες να φθάσει και στους διοικούντες.. που απεύχονται την στιγμή…
 
Τώρα έρχονται και νέες αποφάσεις των αρμοδίων που βάζουν το μικροσκόπιο και σε άλλες δραστηριότητες των εταιρειών και όπως και νάχει το μικροσκόπιο διαβλέπει όσα περνούν απαρατήρητα δια γυμνού οφθαλμού.