Σημαντικές επιδώσεις κατέγραψαν και το 2008 οι μεσίτες ασφαλίσεων

Σημαντικές επιδώσεις κατέγραψαν και το 2008 οι μεσίτες ασφαλίσεων Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), παρά τη διεθνή κρίση κατάφεραν να πετύχουν το 2008 αύξηση του κύκλου εργασιών τους. 
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξέλιξη του κύκλου εργασιών των μεσιτών ασφαλίσεων κατά την περυσινή χρήση δείχνουν αύξηση της τάξης του 9,4% σε σχέση με το 2007, χρονιά κατά την οποία στο σύνολό του ο κύκλος εργασιών είχε ανήλθε στα 204,651 εκατ. ευρώ.
Το ανωτέρω συμπέρασμα προκύπτει από την ανάλυση στοιχειών δημοσιευμένων ισολογισμών 15 μεγάλων μεσιτικών γραφείων. Τα συγκεκριμένα γραφεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατά την περυσινή χρήση αύξησαν τα μεγέθη τους από 4% έως και 38% σε σχέση πάντα με το 2007. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος του κύκλου εργασιών των μεσιτών ασφαλίσεων προήλθε και το 2008 από τους κλάδους Πυρός και Αυτοκινήτου, όπου ως διαμεσολαβούντα πρόσωπα πρωταγωνιστούν στην ασφαλιστική αγορά, έχοντας πολύ υψηλή συμμετοχή στη συνολική παραγωγή των ασφαλιστικών εταιρειών. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργος Καραβίας, σχολιάζοντας την εξέλιξη των μεγεθών του κλάδου, δήλωσε ότι «οι μεσίτες ασφαλίσεων επιμένουν στην αναπτυξιακή τους πορεία, κόντρα στις αντίξοες διεθνείς χρηματοοικονομικές συγκυρίες και τα όσα συνεπάγονται για το Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Ο κλάδος των μεσιτών» πρόσθεσε «δείχνει να αντιδρά με επιτυχία στην κρίση, κρίνοντας από τα οικονομικά στοιχεία του 2008, αλλά και από τις πρώτες ενδείξεις του 2009, σύμφωνα με τις οποίες, τα μεγέθη του κλάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά».