Εθνική Ασφαλιστική: Επιπλέον καλύψεις για τα προγράμματα «Προσθέτω» και «Φροντίζω»

Με πρόσθετες καλύψεις εμπλουτίστηκαν τα προγράμματα «Προσθέτω» και «Φροντίζω» της Εθνικής Ασφαλιστικής, στα οποία μπορεί κάποιος να συμμετάσχει είτε με μια εφάπαξ πληρωμή στην έναρξή του, είτε με μηνιαίες καταβολές, είτε με συνδυασμό των δύο αυτών επιλογών, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρόσθετες καλύψεις αφορούν μόνο σε όσους επιλέξουν συμμετοχή με μηνιαίες καταβολές.
Οι δύο νέες καλύψεις εξασφαλίζουν προστασία της υγείας με το συμπληρωματικό πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και εξασφάλιση των κοντινών προσώπων με την κάλυψη “Plan For Life» σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα.
Το πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων , επιβαρύνεται με μικτό μηνιαίο ασφάλιστρο 14 ευρώ και δίνει τη δυνατότητα
 
• διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων καταβάλλοντας το 35% της τιμής με ανώτατο όριο τα 2000 ευρώ κατ’ έτος και με βάση τον ισχύοντα ενιαίο τιμοκατάλογο που έχει συμφωνηθεί με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα
 
• δωρεάν ετήσιο check up
 
• απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις σε δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών με επιβάρυνση 30 ευρώ ανά επίσκεψη
 
• αποστολή ιατρού κατ’ οίκον σε περίπτωση ανάγκης
 
• δωρεάν χρήση τηλεφωνικού κέντρου όλο το 24ωρο για ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες
 
Αντίστοιχα η προστασία “Plan For Life» εξασφαλίζει στους δικαιούχους την καταβολή 60.000 ευρώ σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλιζόμενου από ατύχημα με μικτό μηνιαίο ασφάλιστρο 6,12 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δυνατότηετες του προγράμματος «ΠΡΟΣΘΕΤΩ», είναι η δημιουργία ενός συνταξιοδοτικού λογαριασμού με μικρές μηνιαίες καταβολές ή η δυνατότητα να κάνει κάποιος τη σύνταξή του μέρος του επενδυτικού του χαρτοφυλακίου, τοποθετώντας στο πρόγραμμα ένα εφάπαξ ποσό και αποκτώντας άμεσα μια σημαντική εξασφάλιση για τη λήψη στεγαστικών ή επιχειρηματικών δανείων. Το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΘΕΤΩ» δίνει, επιπλέον τη δυνατότητα να μετατρέψει κάποιος το κεφάλαιο που θα έχει σχηματιστεί στη λήξη, σε ισόβιο μηνιαίο εισόδημα και να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο συμπληρωματική σύνταξη εφ’ όρου ζωής.
Το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», βοηθάει τον ασφαλισμένο να σχεδιάσει το μέλλον των παιδιών του, εξασφαλίζοντάς τους ένα σημαντικό οικονομικό στήριγμα για να πετύχουν τους στόχους τους. Με κάθε καταβολή στο πρόγραμμα ΦΡΟΝΤΙΖΩ, ο γονέας ξέρει από την πρώτη μέρα το εγγυημένο ποσό που κατ΄ ελάχιστον θα λάβει το παιδί στην ημερομηνία που εκείνος θα ορίσει , ενώ γνωρίζει ότι τα χρήματα τοποθετούνται σε ένα καλάθι επενδύσεων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα από όπου μπορούν να αντληθούν σημαντικές επιπλέον αποδόσεις που θα αυξήσουν τα εξαρχής εγγυημένα ποσά. 

Επιπλέον διασφαλίζει μεταβίβαση χρημάτων στο παιδί και εξασφάλιση της φορολογικής του κάλυψης («πόθεν έσχες») για μελλοντική καθώς επίσης και πρόσθετη ασφαλιστική προστασία με ποσό ίσο με την αρχική τοποθέτηση για την οικονομική ενίσχυση του παιδιού σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα του χρηματοδότη του προγράμματος κατά τα 10 πρώτα έτη ισχύος του προγράμματος.

Τόσο το πρόγραμμα Προσθέτω όσο και το πρόγραμα Φροντίζω , συνοδεύονται με σημαντικές φορολογικές απαλλαγές των τοποθετήσεων κάθε έτους που μειώνουν το πραγματικό κόστος. Σύμφωνα με τα ισχύοντα καταβληθέντα ασφάλιστρα έως 1.200 ευρώ κάθε χρόνο, απαλλάσσονται από τη φορολόγηση, είτε αυτά καταβάλλονται κάθε μήνα, είτε εκτάκτως.
Και στα δύο προγράμματα, η Εθνική Ασφαλιστική δίνει σε συνεργασία με την Εθνική τράπεζα τη δυνατότητα στον πελάτη, να επωφεληθεί από τη χρηματοδότηση που προσφέρει, συνδυάζοντας τη σταδιακή πληρωμή με την υψηλή απόδοση, καθώς και να μετατρέψει άμεσα μέρος των αποταμιεύσεών του σε μηνιαίο εισόδημα, το οποίο θα λαμβάνει είτε εφ’ όρου ζωής, είτε για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της επιλογής του.