Το Επικουρικό και τα νέα του κήρυκα..

Και μόλις έφθανε στο τέλος μιας πολυετούς εποχής, οι εξελίξεις το φέρνουν και πάλι στην αρχή. Ο λόγος για το Επικουρικό Κεφάλαιο που στο τέλος του 2008 έδειχνε ότι ξεκαθαρίζει από εκκρεμότητες ετών, από φακέλους στοιβαγμένους, από ανοικτές υποθέσεις. 

Η αιφνίδια ενεργοποίηση -αυτή είναι η αίσθηση- της Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της EOS σήμανε συναγερμό στο Επικουρικό. Από εκτιμήσεις προκύπτει ότι ο αριθμός των φακέλων ζημιών της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 20 χιλιάδες και το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτούς διαμορφώνεται στα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό είναι μόνο από τις εκτιμήσεις. 

Αν υπολογιστεί ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων στην εταιρεία ανέρχεται σε περίπου 180 χιλιάδες σημαίνει ότι το φορτίο του Επικουρικού θα είναι μεγαλύτερο. Ωστόσο, η διοίκησή του δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει με δέος την κατάσταση και αντίθετα δηλώνει έτοιμη να ξεπεράσει όλα τα ανοικτά ζητήματα που θα διαπιστωθούν στην εταιρεία.
 
Αρχικώς οι ασφαλισμένοι: Οσοι ασφαλισμένοι έχουν δικαστικές αποφάσεις στα χέρια τους που αποδίδουν για ατυχήματα ευθύνες στην EOS θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους από το Επικουρικό. 

Επίσης όσοι είχαν εμπλακεί σε ατύχημα και έφταιγε όχημα που ήταν ασφαλισμένο στην EOS μπορούν να απευθυνθούν στην δική τους εταιρεία η οποία και θα τους αποζημιώσει –μέσω του συστήματος φιλικού διακανονισμού-. Ακόμα και όσα οχήματα είναι ασφαλισμένα στην εταιρεία οπότε και καλύπτονται από το Επικουρικό μέχρι το τέλος του Απριλίου και αυτά, σε περίπτωση ατυχήματος είναι καλυμμένα από το Επικουρικό.

 
Οι αρμόδιοι του Επικουρικού δηλώνουν ότι οι παλιές ζημιές της εταιρεία μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν τακτοποιηθεί.
 
Όλα φαίνονται να είναι ρυθμισμένα και οι επικεφαλής του Επικουρικού αισιόδοξοι για την λειτουργία του η οποία εδώ και καιρό έχει μπει σε καλό δρόμο.
 
Ωστόσο, το θέμα θα αποκτήσει άλλη οπτική γωνία από την ταχύτητα των κινήσεων της Επιτροπής Εποπτείας και των αποφάσεων που θα λάβει. Διότι σε περίπτωση που θα προχωρήσει σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες τότε η κατάσταση θα γίνει δύσκολη για το Επικουρικό. Όλα είναι ρευστά και οι εκκρεμείς ζημιές φουσκώνουν κατά τα νέα του κήρυκα…