AIG Greece: Σε πορεία ανάπτυξης με θετικό ξεκίνημα στο α΄ τρίμηνο του 2009

Παραγωγή ασφαλίστρων €16.7 εκ. κατέγραψαν οι εταιρίες της AIG Greece κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 (Δεκέμβριος 2008 – Φεβρουάριος 2009). Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, η ποσοστιαία αύξηση διαμορφώθηκε στο 8,44% για το σύνολο των κλάδων επιχειρηματικών και προσωπικών ασφαλίσεων, εκτός αυτοκινήτου.
Ο δείκτης Ζημιών κινήθηκε στα επίπεδα του 56,6% των καθαρών δεδουλευμένων (και όχι ως ευνοϊκότερα συνηθίζεται, εγγεγραμμένων) ασφαλίστρων, ενώ ο δείκτης Γενικών Εξόδων, αφαιρουμένων των δικαιωμάτων συμβολαίων, συγκρατήθηκε στο 6,3% των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, καταδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του εταιρικού μοντέλου διαχείρισης. 
Σε ό,τι αφορά την πηγή παραγωγής ασφαλίστρων, προκύπτει ένα απόλυτα ισορροπημένο ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο:
AIG Business Solutions (τομέας εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων): 49%
AIG Personal Solutions (τομέας προσωπικών ασφαλίσεων): 51%
Στον τομέα των επιχειρηματικών ασφαλίσεων (AIG Business Solutions), κατεγράφη αύξηση παραγωγής 11,85%, με τους Κλάδους Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων και Χρηματικών Απωλειών να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά. 
Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων (AIG Personal Solutions), o Κλάδος Αυτοκινήτου συνέχισε την κερδοφόρα πορεία του, με το Μικτό Δείκτη (Combined Ratio) να βρίσκεται στο 82%, χάρη στην προσεκτική εμπορική πολιτική και συνετή διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Παράλληλα με την αύξηση των μεγεθών της, η AIG Greece παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης και αποζημιώσεων. Πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα μέτρησης του βαθμού ικανοποίησης αποζημιωθέντων, ασφαλιζόμενων στην Εταιρία και τρίτων*, σύμφωνα με την οποία το 88% των αποζημιωθέντων αξιολογεί τη διαδικασία αποζημιώσεων της AIG Greece ως ‘γρήγορη και δίκαιη’. 
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Εταιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Greece, κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, σημείωσε τα εξής: «Το ξεκίνημα του 2009 κρίνεται θετικό και μας δημιουργεί αισιοδοξία πως και αυτή τη χρονιά θα επιτύχουμε τους στόχους μας. Μέσα σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η φερεγγυότητα, η τεχνογνωσία, και η αξιοπιστία της AIG Greece αποτελούν τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους Συνεργάτες και Ασφαλισμένους μας».