Ι. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Η ελληνική οικονομία δείχνει να σημάδια βελτίωσης, ωστόσο τα προβλήματα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό παραμένουν, δημιουργώντας εμπόδια στην ανάπτυξη τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου χτες στο συνέδριο του ΠΣΑΣ, προσθέτοντας ότι ανάπτυξητης οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή της ασφαλιστικής αγοράς και σε αυτό συμπλήρωσε βοηθά και η νομοθεσία της ΕΕ.

Ο κος Χατζηθεοδοσίου έφερε ως παράδειγμα την Ευρωπαϊκή Οδηγία IDD η οποία μέσα από τους κανονισμούς αναβαθμίσεις το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην οικονομία ευνοούν αλλαγές και ότι σύντομα στην αγορά θα υπάρξουν νέα αποταμιευτικά – συνταξιοδοτικά προϊόντα. Επίσης αλλαγές και νέος τρόπος λειτουργίας θα υπάρξει, ο ίδιος τόνισε, και στα νοσοκομεία.

Φυσικά, εξήρε το επίτευγμα της δημιουργίας Μητρώου Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης  γεγονός που απομακρύνει του Μαύρους Κωδικούς και εξυγιαίνει το επάγγελμα.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη άμεσης διόρθωσης του τρόπου που καταβάλλονται οι εισφορές, έκανε λόγο για την επίλυση των κόκκινων δανείων και εξεύρεση λύσης στο πτωχευτικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*