Μειώνει την παρουσία της στη Σιγκαπούρη η Zurich Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Η Zurich Insurance ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη Singapore Life, την νεότερη εταιρεία ασφαλειών ζωής της Σιγκαπούρης, να της μεταβιβάσει τα συμβόλαια ζωής που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο Zurich Life Singapore. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Singapore Life θα αποκτήσει συμβόλαια αξίας 6 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο του 2015, η Zurich Life Singapore σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες. Η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες ασφαλιστικές δραστηριότητες της Zurich στη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών υποκαταστημάτων της Zurich International Life και της Zurich Insurance Company. Η μεταβίβαση όλων των συμβολαίων της Zurich Life Singapore στη Singapore Life αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.
Σύμφωνα με τον David Kneale, διευθύνοντα σύμβουλο της Zurich Life Singapore, «Η κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική του ομίλου για βελτιστοποίηση των χαρτοφυλακίων του και του γεωγραφικού του αποτυπώματος… Είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλειας στην Singapore Life. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε το προφίλ μας στον κλάδο γενικών ασφαλειών στη Σιγκαπούρη και να διατηρήσουμε άριστη παροχή υπηρεσιών για τους πελάτες μας στον διεθνή κλάδο ασφαλειών ζωής που δεν επηρεάζονται από τη μεταβίβαση», κατέληξε ο κ. Kneale.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Life, Walter de Oude, σχολίασε από την πλευρά του ότι «H Singapore Life είναι ενθουσιασμένη που θα αποτελέσει τη νέα στέγη των πελατών της Zurich Life Singapore, η οποία έχει οικοδομηθεί στην πεποίθηση ότι η τεχνολογία θα δημιουργήσει ένα καλύτερο είδος ασφαλιστικής εταιρείας. Ολοι χρειάζονται ασφάλεια ζωή και η Singapore Life, ως ψηφιακή ασφαλιστική εταιρεία, παρέχει μια καλύτερη και ευκολότερη ασφαλιστική εμπειρία… Η συγχώνευση του χαρτοφυλακίου πελατών της Zurich Life Singapore με αυτό της Singapore Life ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για ταχεία ανάπτυξη ώστε να αναδειχθούμε στην κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία της χώρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*