back to top
23.9 C
Athens
Πέμπτη 7 Μαΐου 2026

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: Ολοκληρώθηκε το 10o Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή άνω των 400 παιδιάτρων ολοκληρώθηκε το 10o Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα: «Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ήταν ο Πρόεδρος του διήμερου Συνεδρίου, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έμπειροι και εξειδικευμένοι παιδίατροι, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και επιστημονικό προσωπικό όλων των παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών υποειδικοτήτων, επικεντρώθηκαν κυρίως στα κλινικά προβλήματα της καθημερινής άσκησης της παιδιατρικής, και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα:

- Advertisement -
  • Τα πολύ μικρού βάρους νεογνά αποτελούν ειδικό πληθυσμό που χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Συχνά εμφανίζονται επιπλοκές και απαιτείται μακροχρόνια παρακολούθηση.
  • Οι επείγουσες χειρουργικές, ουρολογικές και τραυματιολογικές καταστάσεις πολλές φορές οφειλόμενες σε κοινές – καθημερινές κακώσεις ή συγκεκριμένα αθλήματα προϋποθέτουν υψηλό δείκτη ευαισθησίας για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.
  • Οι εμβολιασμοί αποτελούν σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής ιατρικής και η εγκατάλειψή τους συνοδεύεται από άμεση εμφάνιση επιδημιών.
  • Παρεκκλίσεις της βάδισης, προβλήματα στην όραση, δομικές ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης και συγγενείς δυσμορφίες αποτελούν ένα πλέγμα καταστάσεων που χρειάζονται εξειδικευμένη διαχείριση της οποίας πάντα προηγείται η έγκαιρη διάγνωση από τον παιδίατρο.
  • Ενδοκρινολογικά και μεταβολικά νοσήματα εμφανίζονται ήδη από τη γέννηση, είναι απειλητικής σημασίας για τη ζωή και χρειάζονται έγκαιρη αντιμετώπιση.
  • Η εφηβεία αποτελεί εξελικτική περίοδο της ζωής και προβληματίζει τόσο από πλευράς διατροφής λόγω αυξημένων και ειδικών αναγκών όσο και από πλευράς προβλημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα.
Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να ηγείται των ιατρικών εξελίξεων. Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πιστεύουμε ότι η εξειδίκευση και η επιστημονική αριστεία επιτυγχάνονται μέσα από τη συνεχή κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του βεληνεκούς είναι απαραίτητες για την εποικοδομητική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, που προάγουν την ιατρική γνώση».

Επιπρόσθετα, ο κ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που εργάστηκαν ακούραστα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου και ιδιαιτέρως τον κ. Ανδρέα Μ. Φρετζάγια, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μέσα από αυτού του είδους τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ο παιδίατρος είναι σε θέση να αποκτήσει γνώσεις, οι οποίες προάγουν την επιστήμη και θα μεταφερθούν στους γονείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γιατροί της Αθήνας: Αίτημα άμεσης ανάκλησης της ΚΥΑ για τους προσωπικούς ιατρούς

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει περιορισμούς που επηρεάζουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την πρόσβαση των πολιτών στην ΠΦΥ

Συνάντηση ΙΣΑ με την ΕΑΕΕ – Στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις και η συνεργασία με τις ασφαλιστικές

Επιδίωξη του Συλλόγου, η διαμόρφωση ενός σταθερού και λειτουργικού πλαισίου συνεργασίας, προς όφελος τόσο των ιατρών όσο και των ασφαλισμένων

ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ: Να συνεχιστεί το «Προλαμβάνω» μετά τη λήξη της χρηματοδότησης

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 5,2 εκατ. πολίτες, ενώ έχουν εντοπιστεί περίπου 180 χιλ. νοσήματα

ΠΙΣ: Νέος πρόεδρος ο Κ. Κουτσόπουλος – Παραιτήθηκε ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται στο ΔΣ – Δηλώσεις από τον απερχόμενο Πρόεδρο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

e-ΕΦΚΑ: Το νέο ΟΠΣ κάνει… restart στην κοινωνική ασφάλιση

Το ενοποιημένο ψηφιακό οικοσύστημα του φορέα υπόσχεται παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις

Νέος Φάκελος Ασφάλισης Υγείας: Ο ΕΟΠΥΥ περνά σε νέα ψηφιακή εποχή

Η ανανεωμένη πλατφόρμα υπόσχεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο φιλική πρόσβαση των πολιτών στα στοιχεία της ασφαλιστικής τους κάλυψης

Στα σκαριά 40 νέες Μονάδες Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας

Στόχος του Υπουργείου, η διασφάλιση καθολικής, ισότιμης και δωρεάν πρόσβασης σε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα δωρεά 100 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση σχολικών υποδομών

Τον 2ο κύκλο χορηγίας στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ενεργοποίησαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς

Νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δείτε το βιογραφικό του καθηγητή Αθανάσιου Κατσή

Ευστάθιος Τσαούσης, Αντιπρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου: «Ένας θεσμός που στην πράξη εγγυάται την αξιοπιστία της ασφάλισης»

Στην επέτειο των 50 χρόνων ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από ένα συνέδριο (12/5) που φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, αγορά και επιστημονική κοινότητα

Η ethosBUSINESS στο δίκτυο των εμπορικών συνεργατών της Τειρεσίας

Η συνεργασία επιτρέπει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου να αξιολογήσουν μέσω της πλατφόρμας TSEK τη φερεγγυότητα όσων συναλλάσσονται μαζί τους

Στις 8 Μαΐου το καθιερωμένο ραντεβού των Ελλήνων εξαγωγέων

Σε μια χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές δοκιμάζονται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, τα #gefa26 αναδεικνύουν τις προκλήσεις και προτείνουν εργαλεία αντιμετώπισης