Καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης σε 145 ενορίες πρόκειται να υλοποιήσουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η δράση προβλέπει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και παραπομπή για προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις, μετά από χορήγηση σχετικού ιατρικού σημειώματος, όποιου χρήζει ανάγκης.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική.

«Η συνεργασία όλων των καλοπροαίρετων δυνάμεων δεν είναι δυνητική επιλογή, αλλά είναι μονόδρομος. Συγχαίρω την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσωπικά τον πρόεδρο του Γ. Πατούλη και την “ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ” που αποφάσισαν από κοινού να βαδίσουν πάνω σε αυτόν τον δρόμο της αλληλοστήριξης και συνεργασίας» δήλωσε σχετικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε εκδήλωση για την παρουσίαση της εν λόγω πρωτοβουλίας.

«Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να διασφαλίσουμε όχι μόνο την υγεία αλλά και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για την ελπίδα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*