κτίριο, Iatriko Athinon, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Μέλος του Breast Centers Network η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Ακόμα μια διεθνή αναγνώριση απέσπασε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για την ποιότητα των υπηρεσιών του, καθώς η Κλινική Μαστού ανακηρύχτηκε πλήρες μέλος του Breast Centers Network. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο που απαρτίζεται από 187 κλινικές μαστού σε όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις ώστε να συμβάλλουν στην παροχή της καλύτερης δυνατής επιστημονικής ενημέρωσης και έρευνας προς τους ιατρούς και τους ασθενείς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, με κλινικό υπεύθυνο τον καθηγητή χειρουργικής Χρήστο Μαρκόπουλο, οργανώθηκε το 2004 με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με το μαστό. Διαθέτει πλήρη, υπερσύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η διεπιστημονική ομάδα της κλινικής είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό, με μέλη εξειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες μαστού, χειρουργούς μαστού, παθολόγους-ογκολόγους, παθολογοανατόμους, γενετιστές και ακτινοθεραπευτές, με μεγάλη ελληνική και διεθνή επιστημονική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, στην Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πραγματοποιείται το σύνολο των διαγνωστικών εξετάσεων, όπως ψηφιακή μαστογραφία με CAD, 3D / 4D διαγνωστικός υπέρηχος με ελαστογραφία, μαγνητική τομογραφία (ΜRI), παρακέντηση με λεπτή (FNA) και κόπτουσα βελόνα (core biopsy), στερεοτακτική βιοψία (με σύστημα Mammotome) και υποβοηθούμενη βιοψία, καθώς και στερεοτακτική βιοψία μη ψηλαφούμενων αλλοιώσεων με χρήση συρμάτινου οδηγού (hook-wire).

Παράλληλα, αποτελεί τη μοναδική κλινική στην Ελλάδα όπου πραγματοποιείται η εξέταση της Προληπτικής Ταχείας Μαγνητικής Μαστογραφίας, με εξαιρετικά αποτελέσματα στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου και ειδικά σε περιπτώσεις πυκνών μαστών.

Επιπλέον, το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό πραγματοποιεί ραδιοϊσοτοπικό εντοπισμό του φρουρού λεμφαδένα, ογκοπλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και αποκατάσταση του μαστού ύστερα από μαστεκτομή (σύγχρονη ή σε δύο χρόνους), ενώ η κλινική διαθέτει ειδική μονάδα χημειοθεραπείας και σύγχρονης ακτινοθεραπείας.

«Η νέα αναγνώριση που απέσπασε η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών έρχεται να επικυρώσει την πλούσια εμπειρία που διαθέτει η ομάδα μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς, τα τελευταία χρόνια, έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό περιστατικών που αφορούν στο μαστό, καταφέρνοντας να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των ασθενών μας. Πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, ως μέλη του δικτύου Breast Centers Network, έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας στη διεθνή επιστημονική ενημέρωση και έρευνα», δήλωσε ο καθηγητής Χ. Μαρκόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*