back to top
21.1 C
Athens
Κυριακή 31 Μαΐου 2026

Η νέα εμπειρία της ανάλυσης δεδομένων στο SAS Analytics Roadshow Athens 2016

Περισσότερα από 170 στελέχη της αγοράς παρακολουθήσαν το SAS Analytics Roadshow Athens 2016, με τίτλο «The New Analytics Experience: Making sense of Data. Making sense of New Business Reality», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου βλέπουμε disruptions σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Internet of Things (IoT), Big Data, Mobility, Business Innovation και Digital Transformation είναι οι σύγχρονοι όροι κλειδιά που διαμορφώνουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Country Manager Νίκος Πέππας, o ο οποίος μαζί με την Marketing Manager Ελπίδα Καλλία καλωσόρισαν εκ μέρους της της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας τον κόσμο που βρέθηκε στο ξενοδοχείο Hilton για την εκδήλωση.

- Advertisement -

sas_demo_station_chr_4015

Η Maria Cristina Conti, Senior Business Solutions Manager της SAS, καθώς και οι Brad Hathaway, Regional Advisory Technical Manager Data Management, και Σταύρος Σταυρινουδάκης, Professional Services & Delivery Director, αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να ξεκλειδώσουν με την SAS τις απεριόριστες δυνατότητες των analytics προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα ζητήματα στην καθημερινότητά τους. Οι τρόποι αυτοί αφορούν κυρίως την εξόρυξη επιχειρηματικής αξίας που κρύβουν τα big data και τη χρήση προηγμένων analytics σε πραγματικό χρόνο για την επεξεργασία και ανάλυση δομημένης και αδόμητης πληροφορίας με στόχο το γρήγορο και έγκυρο decision making.

- Advertisement -

Ο Χρήστος Παλάσκας, Service Management & Network CEM Director Fixed & Mobile της COSMOTE, παρουσίασε ένα πρωτοπόρο και πετυχημένο έργο − όχι μόνο για τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για την εφαρμογή των Big Data Analytics και συγκεκριμένα των τεχνολογιών Hadoop και SAS high performance Visual Analytics στη διαχείριση δεδομένων δικτύου, προκειμένου να επιτευχθεί η  βέλτιστη εμπειρία του πελάτη.

demo_stations_chr_4049

Η Βάια Τζιάγκα, Domain Expert της SAS για Customer Intelligence, εστιάστηκε στα big data analytics, πλέον σε real-time, χάρη στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών όπως η Text Analytics & Sentiment Analysis, που η SAS εφαρμόζει και υλοποιεί για την ελληνική γλώσσα και τα greeklish. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με life δεδομένα από social media, με σκοπό τη βέλτιστη εμπειρία του πελάτη και τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων και των εσόδων μιας επιχείρησης.

Στη συνέχεια ακολούθησε το πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχαν καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και συγκεκριμένα οι Ξενοφών Λιαπάκης, CIO της InteramericanΣωτήρης Συρμακέζης, Chief Digital Officer της EurobankΑνδρέας Αθανασόπουλος, Vice Chairman & Managing Director της Dixons South-East Europe, Rui Miguel Forte, Lead Data Scientist της Workable, και Σταύρος Σταυρινουδάκης, Professional Services & Delivery Director της SAS. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Λάμπρος Τσόλκας, Managing Director της Accenture, ο οποίος ευχαρίστησε τους καλεσμένους, αναφέροντας ότι η ψηφιακή εποχή αποτελεί πλέον τη σύγχρονη πραγματικότητα και τα analytics διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εξέλιξή της.

sas_demo_stations_chr_4012

Ο κ. Συρμακέζης τόνισε πως η μετάβαση από το παραδοσιακό σε ένα digital επιχειρηματικό μοντέλο είναι απαραίτητο βήμα για όσους θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά – και για να το επιτύχουν πρέπει να είναι ανοιχτοί στη χρήση νέων τεχνολογιών. Από την πλευρά του ο κ. Λιαπάκης ανέφερε πως η Interamerican επενδύει στην καινοτομία, βλέποντας πάντα μπροστά. Διαθέτει ως ισχυρές βάσεις τα core συστήματά της και πάνω σε αυτά προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην ψηφιακή εποχή, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη συμμετοχής της στο πρόγραμμα e-trikala.

Για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των στελεχών πάνω σε business analytics, μίλησε ο κ. Αθανασόπουλος, ειδικά στον χώρο του retail, όπου αποδεικνύεται η κρίσιμη σημασία τους, ενώ ο κ. Forte σημείωσε τη σπουδαιότητα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, οι οποίες έχουν γίνει φιλικές ακόμα και στους μη εξοικειωμένους χρήστες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με δισταγμό.

sas_analytics_roadshow_chr_4169

Τέλος, ο κ. Σταυρινουδάκης αναφέρθηκε στη δυνατότητα υιοθέτησης προσιτών (approachable) πλέον analytics, που θα βοηθήσουν όχι μόνο τους data scientists αλλά και υφιστάμενα έμπειρα business στελέχη να παντρέψουν την τεχνολογία με την εμπειρία, στοχεύοντας σε βέλτιστες επιχειριασιακές αποφάσεις, οι οποίες με τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας θα μπορέσουν να τίθενται άμεσα και αυτόματα σε παραγωγική λειτουργία.

Από τα highlights της εκδήλωσης ήταν τα live demonstrations ορισμένων εκ των καινοτόμων λύσεων της SAS, όπως εκείνες για Data Management & Data Governance, Data Loader for Hadoop, Visual Analytics & Visual Statistics, Text Analytics για Greek & Greeklish, Fraud Management και Forecasting. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Accenture και Analytical View, επίσημων συνεργατών της SAS Ελλάδος Κύπρου, Βουλγαρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»

Ηγεσία, σπουδαία μαθήματα και… ανατροπές στο 7ο MDRT Power Workshop

Επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μια ακόμη συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, πρακτική γνώση και υψηλό επίπεδο ομιλητών

Η Interamerican κατέκτησε πιστοποίηση LEED Gold για τα κεντρικά της γραφεία

Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης επιχειρησιακής λειτουργίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η τέχνη του (κυβερνο)πολέμου στην εποχή της προληπτικής ασφάλισης

Στον 5ο αιώνα π.Χ., ο Sun Tzu έγραψε το πιο διαχρονικό εγχειρίδιο στρατηγικής. Στον 21ο αιώνα, οι κυβερνοεγκληματίες το εφαρμόζουν καλύτερα από εμάς

Έκθεση EY: Αυξάνεται η υιοθέτηση της αυτόνομης ΤΝ παρά τις ανησυχίες

Η ασφάλεια παραμένει ο βασικός προβληματισμός – 8 «πρωτοπόρες» αγορές κάνουν γρήγορες κινήσεις

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ