Ανοίγει το διάλογο για το ασφαλιστικό με τον πρωθυπουργό η ΕΑΕΕ

Πρόσκληση στον Πρωθυπουργό αποστέλλει, σήμερα ή το αργότερα αύριο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, καλώντας τον Αλέξη Τρίπρα σε συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι CEOs των ασφαλιστικών ομίλων του κλάδου.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του IW, η πρόσκληση θα έχει ανοικτή ημερομηνία, ενώ η πρωτοβουλία της Ένωσης προσβλέπει στο να λάβει ο Πρωθυπουργός ένα συνολικό μήνυμα για την παρουσία της ασφαλιστικής αγοράς στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και, κυρίως, να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει ο κλάδος στην προσπάθεια που καταβάλλουν κυβέρνηση και θεσμοί για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

 

Η επιδιωκόμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας της Ένωσης να ορθώσει τη φωνή της προς το πολιτικό σύστημα της χώρας και να περάσει μια σειρά μηνυμάτων που θα δημιουργήσουν νέα πεδία δράσης για την ιδιωτική ασφάλιση, αλλά και διεξόδους ουσίας για ορισμένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που περιλαμβάνονται σήμερα στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

 

Σημειώνεται ότι, μια ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε προημερών μεταξύ του προέδρου της ΕΑΕΕ και περίπου 30CEOs με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε το συμπληρωματικό ρόλο που μπορεί να ασκήσει η ιδιωτική ασφάλιση προς την κοινωνική.