Μπορεί η ασφαλιστική αγορά να συνδράμει στην ανακούφιση των προσφύγων;

[starbox]

Το πρόβλημα του Προσφυγικού αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα όχι μόνο να αναδείξουν το ανθρωπιστικό τους ενδιαφέρον αλλά και να αποδείξουν στην πράξη ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην ανακούφιση των ζωτικών προβλημάτων μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού.

 

Μπορεί  οι πρόσφυγες – μετανάστες να μην ενδιαφέρονται (ακόμη) για ασφαλίσεις αστικής ευθύνης ή για συντάξεις αλλά σίγουρα έχουν ανάγκη από νοσοκομειακή περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις και βεβαίως χρειάζεται κάποια ασφάλιση στα μικρά hot spots που δημιουργούνται ανά την Ελλάδα.

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας είναι σίγουρο ότι εξετάζει κάποια μορφής βοήθεια και το ίδιο και οι εταιρείες μεμονωμένα. Ωστόσο η βοήθεια αυτή θα πρέπει να δοθεί συντονισμένα και να είναι ουσιαστική. Για παράδειγμα κόβοντας ορισμένες δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων σε ακριβά ξενοδοχεία και συνεισφέροντας για παράδειγμα  το 0,1%  (1 τοις χιλίοις) της παραγωγής τους οι μεγάλες εταιρείες σε συγκεκριμένες δράσεις βοήθειας και των προσφύγων (τροφοδοσίες, υγειονομικές υπηρεσίες) αλλά και των κρατικών φορέων που συντονίζουν τις δράσεις (Λιμενικό, Αστυνομία,) οι ασφαλιστικές θα αποδείξουν ότι βρίσκονται κοντά στον Άνθρωπο σε κάθε του κατάσταση και όχι μόνο στις ημέρες ευημερίας.

 

Για επανέλθουμε στο θέμα μας, οι Ασφαλιστικές ας θυσιάσουν λίγο από την παραγωγή τους, ας μειώσουν λίγο τα μερίσματα στους βασικούς μετόχους, ας μειώσουν το budget των δημοσίων σχέσεων  προκειμένου να αναδείξουν το πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπό τους. Κανείς δεν έχει αντίρρηση ούτε καν οι βασικοί μέτοχοι.

 

Να είστε σίγουροι ότι και σε επιχειρηματικό επίπεδο η κίνηση αυτή θα τους προβάλλει πολύ περισσότερο απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Με μόνο 1 τοις χιλίοις επί της παραγωγής τους μπορεί να προσφέρουν σημαντικά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των χιλιάδων προσφύγων.

Θα καταφέρουν λοιπόν να βοηθήσουν στο Προσφυγικό;

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*