Προσλήψεις συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ

Επιπλέον 50 διασώστες (κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) εντάσσει στο δυναμικό του το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για τις ανάγκες αιγαιοπελαγίτικων νησιών που δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι διασώστες θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που αποτελεί το Φορέα υλοποίησης του έργου με τίτλο «Άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».
Οι 50 αυτές προσλήψεις έρχονται να προστεθούν στους 186 διασώστες που ορκίστηκαν μόλις προχθές. Αξίζει να σημειωθεί ότι 42 από αυτούς θα απορροφηθούν στους Τομείς του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, συνδράμοντας καθοριστικά στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο στις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών και προσφύγων, όσο και στην γενικότερη παροχή ποιοτικών και έγκαιρων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θα κατανείμει τους 50 Διασώστες (κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) ως εξής:
– Τομέας ΕΚΑΒ Ρόδου: Εννέα (9) Διασώστες
– Τομέας ΕΚΑΒ Μυτιλήνης: Δέκα (10) Διασώστες
– Τομέας ΕΚΑΒ Σάμου: Πέντε (5) Διασώστες
– Τομέας ΕΚΑΒ Χίου: Εννέα (9) Διασώστες
– Τομέας ΕΚΑΒ Κω: Εννέα (9) Διασώστες
– Τομέας ΕΚΑΒ Καλύμνου: Τρεις (3) Διασώστες
– Τομέας ΕΚΑΒ Λέρου: Πέντε (5) Διασώστες

ΠΗΓΗ: virus.com.gr