“Έμφραγμα” βλέπουν οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Οι ελλείψεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας είναι χαρακτηριστικές. Μόλις 5 επικουρικοί γιατροί «βαστούν όρθια» τη γενική εφημερία στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», με τον αριθμό των προσερχομένων να ξεπερνά τους 1.500 κάθε φορά. Την ίδια ώρα, τα κενά σε μόνιμο προσωπικό ξεπερνούν τα 1.000, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα το νοσοκομείο αναμένεται να αντιμετωπίσει οξύτατο πρόβλημα στη λειτουργία του, καθώς δεκάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν. Ενδεικτικά αναφέρεται πως από τα τέλη Οκτώβρη μέχρι και τις 31 Δεκέμβρη λήγουν οι συμβάσεις 55 ατόμων όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό).
«Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν κρεβάτια, ακόμη και τμήματα!» αναφέρει στο Virus ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας. «Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με το συνολικό αριθμό των συμβασιούχων που πρόκειται να απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους, να προσεγγίζει τους 1.000!» τονίζει. «Σ’ αυτό τον αριθμό – συμπληρώνει – θα πρέπει κανείς να προσθέσει και τις δεκάδες χιλιάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό, οι οποίοι πανελλαδικά εκτιμώνται σε 2.000 με 3.000, που θα βγουν σε σύνταξη μέσα στο 2015».
Με βάση τα προαναφερόμενα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποίησαν πρόσφατα ευρεία σύσκεψη για το θέμα, αποφάσισαν – με τη στήριξη του Σωματείου τους – να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοέμβρη στο υπουργείο Υγείας (2 μ.μ.). Βασικό αίτημα «Να μην απολυθεί κανείς – Κανείς να μην υποχρεωθεί να δουλέψει με μπλοκάκι».
«Πάγια θέση του Σωματείου μας είναι να μονιμοποιηθούν όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια πλάι στους μονίμους!» αναφέρει σχετικά ο κ. Σιώρας και καταλήγει με νόημα: «Υπήρξαν προτάσεις όπως π.χ. να γίνει ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να τοποθετηθούν στη θέση τους μόνιμοι συνάδελφοι. Πότε όμως θα προκηρυχθούν και θα καλυφθούν τα χιλιάδες κενά σε μόνιμο προσωπικό;».

ΠΗΓΗ: virus.com.gr