Σήμερα το debate των πολιτικών αρχηγών

Σήμερα στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σε διακαναλική μετάδοση το πρώτο debate των πολιτικών αρχηγών. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Σταυρός Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Φώφη Γεννηματά, ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα απαντήσουν σε ερωτήματα των δημοσιογράφων αλλά και σε ερωτήσεις που θα θέσουν ο ένας πολιτικός αρχηγός στον άλλο.

Τις ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV). Η συζήτηση θα συντονιστεί από τον Πάνο Χαρίτο (ΕΡΤ).

Συνολικά θα διεξαχθούν επτά κύκλοι ερωτήσεων με τις εξής θεματικές ενότητες: Οικονομία/ Ανάπτυξη/ Ανεργία, Παιδεία/ Υγεία/ Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική, Μεταναστευτική Πολιτική και Εξωτερική Πολιτική.

Ζητούμενο ωστόσο παραμένει κατά πόσο ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης θα αποφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τους πολίτες και δεν θα αποτελέσει για άλλη μία φορά ένα debate χωρίς πραγματική ουσία για τους ψηφοφόρους και κατά κύριο λόγο για τους αναποφάσιστους που ξεπερνούν το 10% του εκλογικού σώματος.