Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες οι φαρμακοποιοί της Ευρώπης

Έτοιμοι να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται στις ακτές της Μεσογείου, δηλώνουν οι ευρωπαίοι φαρμακοποιοί που συμμετείχαν στο Φαρμακευτικό Συμπόσιο των Προέδρων των χωρών-μελών της PGEU, που διεξήχθη στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2015.

farmakeftiko sibosio athinaΑν και το θέμα του Συμποσίου αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων και την υιοθέτηση κοινής γραμμής σε ζητήματα που άπτονται των εξελίξεων στο φαρμακευτικό κλάδο, το δράμα των χιλιάδων προσφύγων που «ξεβράζονται» στα ελληνικά παράλια δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Στην Κοινή τους Δήλωση οι επαγγελματίες υγείας εκφράζουν την οδύνη τους για την ανθρωπιστική τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες και καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση. Παράλληλα, δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλλουν στην ανακούφιση αυτής της κρίσης, στο βαθμό των δυνατοτήτων τους ως επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

 

Επισυνάπτεται το ψήφισμα του Συμποσίου: Δηλωση για προσφυγες

Πηγή: virus.com.gr