Βελτιώνονται τα όρια στις ασφαλίσεις πιστώσεων

Νέα βελτίωση στα όρια για τις ασφαλίσεις πιστώσεων καταγράφονται στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, με τους ξένους ασφαλιστικούς οίκους να «αναγνωρίζουν» ότι παρά τις πρόωρες εκλογές η οικονομία της χώρας -μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου- αρχίζει αργά αλλά σταθερά να ισορροπεί.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς μιλώντας στο IW δηλώνουν ότι, το γεγονός πως τα capital controls χαλαρώνουν αλλά και η αίσθηση που υπάρχει ότι τα δύσκολα για τη χώρα μένουν πίσω, έδωσαν τη δυνατότητα στους ασφαλιστικούς οίκους να αυξήσουν τα όρια για τους έλληνες οφειλέτες, αλλά και να καταστήσουν περισσότερο soft τα κριτήρια για τα πιστωτικά όρια.

Πλέον στην εγχώρια αγορά οι καλύψεις που χορηγούνται είναι περισσότερες σε αριθμό και υψηλότερες σε αξία, ενώ στην ομπρέλα των ασφαλίσεων έχει ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός κλάδων της αγοράς, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί το πεδίο των δυνητικών πελατών – ασφαλισμένων και άρα να έχει ενισχυθεί η κάλυψη –βλέπε στήριξη- στην οικονομία.

Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν επίσης ότι το επόμενο σινιάλο στην ασφαλιστική αγορά προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τα όρια στις ασφαλίσεις πιστώσεων θα είναι ο σχηματισμός σταθερής κυβέρνησης μετά την 20η Σεπτεμβρίου. Για τους οίκους ασφάλισης ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει ότι η χώρα ξεφεύγει πλέον και από τον κίνδυνο του grexit, εξέλιξη που, όπως αναφέρουν, θα φανεί και από τις αναβαθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία.