Παρέμβαση Κουρουμπλή για τις διεθνείς συναλλαγές πρώτων υλών και φαρμάκων

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Αίτημα να δοθεί «πράσινο φως» στις διαδικασίες έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό, απήθυνε ο Υπ. Υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο.
Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών εγκρίσεων είχαν επισημάνει από τις πρώτες ημέρες της Τραπεζικής Αργίας οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, αλλά και άλλοι φορείς του χώρου του Φαρμάκου, προκειμένου να αποφευχθούν εκτεταμένα φαινόμενα ελλείψεων σκευασμάτων από την αγορά.
Η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας, ενώ με τη σειρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε..

Πηγή: virus.com.gr