Χρηματοδότηση cluster διαμεσολαβητών από το ΕΕΑ

[starbox]

Την συνεργασία των διαμεσολαβητών ενισχύει με υψηλή χρηματοδότηση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μέσω ειδικού προγράμματος το οποίο και προωθείται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις του Νομού με στόχο ενεργοποίησή τους προς την κατεύθυνση των συνεργιών (cluster).

Στο πλαίσιο αυτό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα αύριο Τετάρτη, 13/05/2015 και από ώρα 17:00 έως ώρα 21:00, στην αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ» του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να την παρακολουθήσει. Εκεί θα παρουσιαστεί για την παρουσίαση του Έργου «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (COINs)».

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων του Δήμου της Αθήνας, με την εισαγωγή καινοτομιών και την δημιουργία πέντε (5) συνεργατικών σχηματισμών (clusters) σε παραδοσιακούς κλάδους (χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισιτισμός, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εκπαίδευση), οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με 50.000 € έκαστος, για δράσεις που αφορούν τη σύσταση και αρχική λειτουργία τους, όπως π.χ. συμβουλευτικές, νομικές, φοροτεχνικές υπηρεσίες, λειτουργικά έξοδα, κ.ά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το ΕΕΑ και αφορά τους διαμεσολαβητές και τους άλλους κλάδους του επιμελητηρίου που είναι: το χονδρεμπόριο, το λιανεμπόριο, τα φροντιστήρια (ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης) και η εστίαση.

Στόχος των αρμοδίων είναι μέσω του προγράμματος να κινητροδοτηθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις των προαναφερόμενων κλάδων και να προχωρήσουν στην δημιουργία clusters που και την επιχειρηματική αυτονομία επιτρέπουν και την δημιουργία κοινών υποδομών ευνοούν και οικονομίες κλίμακος διασφαλίζουν στους μετέχοντες σε αυτά και το μέγεθος μιας μεγαλύτερης επιχειρηματικής οντότητας τους προσφέρουν προς όφελος της ανάπτυξής τους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρει πώς οι διαμεσολαβητές και οι άλλοι κλάδοι-μέλη μας, έχουν ένα σημαντικό πρόγραμμα στη διάθεσή τους, έχουν την συμβουλευτική στήριξη του ΕΕΑ, μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά και να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα βγουν προς όφελός τους”.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, με παρεμβάσεις τους, εκπρόσωποι της πολιτείας και επιχειρηματικών φορέων από όλους τους τομείς και κλάδους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Δήμο Αθήνας. Προσκεκλημένοι είναι επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Διοίκηση της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθήνας. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνουν παρουσιάσεις από εξειδικευμένους ομιλητές και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές συνεργατικών σχηματισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, αλλά και για τα θέματα που αφορούν στο αντικείμενο του έργου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) www.eea.gr ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 3380279, 232, 236.