Έως και 15% φθηνότερη χρηματοδότηση μέσω της ασφάλισης πιστώσεων

Φθηνότερο κόστος χρήματος κατά 10 με 15% εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις η ασφάλιση πιστώσεων.

Όπως τονίζει στο IW ο κ. Γεράσιμος Τζέης, Γενικός Διευθυντής της Atradius στην Ελλάδα, το γεγονός ότι κατά τη χορήγηση πιστώσεων δύναται να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια τρίτης εταιρείας, εν προκειμένης της ασφαλιστικής, τα οποία είναι εξασφαλισμένα, το κόστος του χρήματος στη πηγή χρηματοδότησης περιορίζεται σημαντικά, ενώ η επιχείρηση εξασφαλίζει ευκολότερα ρευστότητα.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις ασφάλισης των προκαταβολών που δίδονται από μια επιχείρηση στον προμηθευτή της, ο κ. Τζέης επισημαίνει ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εξασφαλίζει στον επιχειρηματία ρευστότητα την οποία ενδεχομένως να μην έχει διαθέσιμη τη στιγμή της παραγγελίας, ενώ το γεγονός ότι ο προμηθευτής καλύπτεται πλήρως και άμεσα από τον πελάτη του, επιτρέπει τη χορήγηση μεγαλύτερων εκπτώσεων προς αυτών. Στις εν λόγω περιπτώσεις, το όφελος από τη συναλλαγή είναι διπλό για την επιχείρηση η οποία ασφάλισε την προκαταβολή της.

Τα γενικότερα οφέλη από τις ασφαλίσεις πιστώσεων ανέλυσε, χθες, ο κ. Τζέης, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο για τη επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», με τίτλο «Επιχειρώντας στο μέλλον «2015 – 2020». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Τζέης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο της κρίσης και το πως οι ασφαλίσεις πιστώσεων «ξεκλείδωσαν» ρευστότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία στην αγορά δεν «περίσσευαν» κεφάλαια.