Αύξηση 0,7% στην ασφαλιστική παραγωγή

Αύξηση 0,7% κατέγραψε η ασφαλιστική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2015, δείχνοντας τα πρώτα θετικά σημάδια για την πορεία των ασφαλιστικών εργασιών.

Η εικόνα της παραγωγής προήλθε από την αύξηση 17,5% στις Ασφαλίσεις Ζωής, η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked) και τη μείωση 11,8% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων, με την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων να καταγράφει μεγάλη μείωση που ξεπέρασε το 20%.
Σύμφωνα με τον κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, «το συμπέρασμα που προκύπτει είναι μικτό. Αρχικά, ο Μάρτιος του 2015 είναι ο πρώτος μήνας που καταγράφεται αύξηση στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σε μηνιαία βάση, μετά τον Οκτώβριο του 2014, γεγονός που κρίνεται θετικά.

paragogi_2

Θετική είναι και η εξέλιξη των Ασφαλίσεων Ζωής, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ζωής ΙΙΙ, ασφαλιστικών προϊόντων συνδεδεμένων με επενδύσεις.

paragogi_1

Η παραγωγή, όμως, στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας, παραμένει σε αρνητική πορεία, με τη μείωση να οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Αυτοκινήτων».

Τη μελέτη μπορείτε να δείτε εδώ