Ευκαιρίες 470 δις στην ασφάλιση υγείας

Εκτός εθνικών συνόρων καλούνται να αναζητήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της υγείας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που παγκοσμίως δημιουργούνται. Αυτό υποδεικνύουν διεθνείς έρευνες στις οποίες όμως ήδη ελληνικές εταιρίες έχουν σπεύσει να συμπαραταχθούν καθώς μεταφέρουν δραστηριότητες τους σε ξένες αγορές γειτονικές της Ελλάδος.

Κατα τις πληροφορίες του iw τόσο γραφεία διαμεσολάβησης όσο και ασφαλιστικές έχουν αναζητήσει διεξόδους στις αγορές της Τουρκίας, του Λονδινου, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και άλλων χωρών.
Προσανατολισμό για την ανάπτυξη στο χώρο της υγείας δίνει σχετική έρευνα της Swiss Re, η οποία αναφέρει ότι στα επόμενα πέντε χρόνια τα ασφάλιστρα υγείας παγκοσμίως θα αυξηθούν κατά 470 δις και στις αναδυόμενες αγορές κατά 42,8 δις.

Ήδη εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά έχουν σχεδιάσει την επέκταση τους σε αγορές όπως η Λατινική Αμερική, η κεντρική και Δυτική Ευρώπη ή αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας, με τα επιτελεία τους να προγραμματίζουν τα επόμενα βήματα τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας μέχρι το 2020 η ζήτηση για προγράμματα υγείας θα διπλασιαστεί, καθώς οι πολίτες στις αναδυόμενες αγορές, όπου προς το παρόν ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί το 10% στην υγεία, θα καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω της ιδιωτικής ασφαλισης.

Ειδικότερα στην Λατινική Αμερική τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν κατά 10,4 δις, στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη κατά 1,9 δις και στις αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας κατά 22,4 δις.