Η MetLife χρυσός χορηγός του 12ου ετήσιου Συνεδρίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

Η MetLife ήταν χρυσός χορηγός του «12ου Συνεδρίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Με βασικό άξονα τη θεματική ενότητα HR Leadership: Reach beyond the expected, συζητήθηκαν οι νέες τάσεις της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και πώς μπορεί να εξελιχθεί ο ρόλος των HR Managers σε αυτόν ενός ηγετικού στελέχους, ώστε σε συνεργασία με όλο τον Διοικητικό μηχανισμό, να συμβάλλουν τόσο στην εξέλιξη του οργανισμού, όσο και των εργαζομένων που τον στηρίζουν.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε και ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Ζούμε σε μία παγκόσμια γειτονιά που το περιβάλλον της χαρακτηρίζεται από ασάφεια, αβεβαιότητα και πολυπλοκότητα, με συνέπεια την μεγάλη ταχύτητα αλλαγών. Οι επιχειρήσεις επηρεάζονται από τις ευρύτερες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και δοκιμάζονται πολλαπλά. Σε αυτό το περιβάλλον, καλούμαστε να δημιουργήσουμε εκείνα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα μας ξεχωρίσουν. Τα μοντέλα ηγεσίας έχουν διαφοροποιηθεί. Από το «αυταρχικό» μοντέλο, προχωρούμε σε αυτό της «παρακινητικής ηγεσίας». Ένα μοντέλο που ουσιαστικά εμπερικλείει τις έννοιες της ενθάρρυνσης, της συμβουλευτικής επικοινωνίας, της υποστήριξης αλλά και της παρακίνησης για την ανάληψη περαιτέρω προκλήσεων.

NIETO

Elizabeth Nieto, Senior Vice President – HR Diversity & Inclusion, MetLife

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού έχει να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην επιτυχία της εταιρίας, καθώς θα πρέπει να είναι ευέλικτος, καινοτόμος και σε θέση να στηρίζει τη δημιουργία ενός εξαιρετικά ποικιλόμορφου ανθρώπινου δυναμικού.
Στην συνέχεια, η κυρία Elizabeth Nieto, Senior Vice President – HR Diversity & Inclusion, MetLife, ανέλυσε πώς συνδέεται η παρακινητική ηγεσία με την κουλτούρα της Διαφορετικότητας & Ενσωμάτωσης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ίδια την MetLife. Η Διαφορετικότητα και Ενσωμάτωση ή αλλιώς Diversity & Inclusion, αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες και της στρατηγικής της MetLife. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και να υποστηρίζει την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε ένα περιβάλλον που αναγνωρίζει τη Διαφορετικότητα. Παράλληλα, έχει ως προτεραιότητα την Ενσωμάτωση ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά που τους καθιστούν μοναδικούς, ή αλλιώς διαφορετικούς. Είναι σημαντικό για την εταιρεία, κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει ότι η επαγγελματική του πορεία βασίζεται στις ικανότητές του και είναι ανεξάρτητη από φύλο, θρησκεία ή οποιαδήποτε άλλη παράμετρο.
Στόχος της MetLife είναι να αποτελεί μία εταιρεία που θα προσελκύει, θα αναπτύσσει και θα αναγνωρίζει τα ταλέντα, εξασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η διαφορετικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Οργανισμό, καθώς ο κάθε εργαζόμενος διαθέτει μοναδικές δεξιότητες που όταν αναδειχθούν, μπορούν να συμβάλουν σε έναν πολυδιάστατο τρόπο σκέψης και λειτουργίας.