Βόμβα στα θεμέλια του ΣΕΜΑ

[starbox]

Τριγμούς στον ΣΕΜΑ και ευρύτερα στην δράση της μεσιτικής αγοράς προκαλεί η κραυγαλέα –με εξώδικο- παραίτηση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου. «Βαριές» αναφορές που θα διαλευκανθούν από τη δικαιοσύνη και ενδεχομένως θα αποκαλύψουν ευκρινώς, κατά πόσο πίσω από τα όσα προκάλεσαν την έξοδο του κ. Τσεσμετζόγλου από το διοικητικό βρίσκονται πρόσωπα και συμφέροντα που έπληξαν με τις συμπεριφορές τους και τον φορέα εκπροσώπησης.

Αυτά που καταγράφονται στο εξώδικο το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στο διαδίκτυο δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά. Και είναι αναγκαίο να απαντηθούν και επί της ουσίας και επί της αρχής.
Επί της ΟΥΣΙΑΣ για να αποσαφηνιστούν σε βάθος -από τη δικαιοσύνη- το εάν και σε ποιο βαθμό ο κ. Τσεσμετζόγλου επλήγη από συκοφαντίες, ευρέθηκε στο στόχαστρο τυχόν επιχειρηματικών συμφερόντων και τελικά υπέστη επαγγελματικές και προσωπικές βλάβες, θέματα που εμμέσως η ευκρινώς συνάγονται από το εξώδικό του.

Επί της ΑΡΧΗΣ για να αποκαλυφθεί τελικώς για ποιο λόγο σε ένα συλλογικό όργανο όπως ο ΣΕΜΑ ανακύπτουν αντιπαλότητες και αθέμιτες συμπεριφορές που διασπούν την ενότητα δημιουργούν εντυπώσεις, και πλήττουν την εικόνα του Συνδέσμου απέναντι στα μέλη του. Είναι θέμα προσώπων, μελών ή συνολικής λειτουργίας του οργάνου;

Είναι αξιοπερίεργο το πώς ένα έγγραφο –εξώδικο- προς τον ΣΕΜΑ διακινείται -και από ποιόν- και δίδεται στη δημοσιότητα πλήττοντας βάναυσα –πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη- ανθρώπους και θεσμούς. Είναι αξιοπερίεργο το πώς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις σχετικές με το θέμα τηρώντας αποστάσεις από ένα ζήτημα που θίγει τον Σύνδεσμο. Υπάρχουν πολλά ακόμα ερωτήματα και σαφώς επιζητούν απαντήσεις προκειμένου να μην υπάρχουν υποψίες, υπόνοιες και λανθασμένες εντυπώσεις επί δικαίων και αδίκων…

Για πρώτη φορά ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων μεσιτών, ο ΣΕΜΑ, καλείται να αντιμετωπίσει ένα θέμα με βάθος που αφορά την δράση του, την αξιοπιστία του, τον ρόλο του και φυσικά την επόμενη ημέρα του… Μπορεί αφορμή να στάθηκε η παραίτηση του μέλους του ΔΣ κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, ωστόσο η αιτία μπορεί να υποβόσκει από παλιά και να είναι βαθύτερη. Όλα αυτά πρέπει να λυθούν άμεσα.

ΣΗΜ: Το IW έχει στη διάθεσή του, έγγραφα στοιχεία που αφορούν το θέμα. Επίσης έχει και το εξώδικο. Ωστόσο δεν το δημοσίευσε, διότι το εξώδικο μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη και να αποδοθεί το δίκαιο, αποτελεί έγγραφο με προσωπικούς ισχυρισμούς.