Νέο άλμα για την ERGO

[starbox]

Με σημαντικές προοπτικές εισέρχεται η ERGO στο 2015 αποδίδοντας βάρος για την προώθηση των προϊόντων της, στην διαμεσολάβηση, τον νέο κανονισμό πωλήσεων αλλά και την ενεργοποίηση του πρότζεκτ της κοινής πορείας με την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Το στίγμα για το μέλλον έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κοκκάλας στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή κατά την οποία με την συμβολή του κ. Στάθη Τσαούση απονεμήθηκαν βραβεία στους συνεργάτες της εταιρείας.

Το στρατηγικό περίγραμμα του κ. Κοκκάλα, το μήνυμά του, για την περίοδο που έρχεται εστιάστηκε στην αναγκαιότητα των αναγκαίων –συμβιβαστικών- λύσεων οι οποίες αποτελούν πεπατημένη τακτική και βέβαιη οδό. Στην αναγκαιότητα συμβιβασμών έκανε αναφορά αποβλέποντας κατά την άποψή του στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς. Επίσης ο κ. Κοκκάλας ανακοίνωσε την κατάρτιση νέου κανονισμού πωλήσεων χωρίς όμως να αναφερθεί αναλυτικά.

Σημαντικό για την εταιρεία ήταν το αποτέλεσμα των κερδών της που το 2014 ανήλθαν σε 27 εκατ. ευρώ έναντι 13 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο χρόνο γεγονός που αποδόθηκε και στην παραγωγή η οποία σημείωσε αύξηση της τάξης του 3% (137,4 εκατ. ευρώ) αλλά και στο run off. Η ERGO όπως ανακοινώθηκε σήμερα βρίσκεται στην 3η θέση στην κατάταξη της αγοράς οπότε η συμβολή της ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι προφανές ότι θα αποτελέσει καταλύτη για την συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση το 2014 ήταν ευνοϊκό για την εταιρεία, επιτεύχθηκαν στόχοι, αναπτύχθηκαν δομές και συνεργασίες και όπως διαφαίνεται θα υπάρξει για το μέλλον ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση στην διαμεσολαβητική αγορά που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει το δίκτυο bancassurance, ενισχύει τους διαμεσολαβούντες και κατά συνέπεια παραπέμπει την είσοδό της στα άλλα δίκτυα για το απώτερο μέλλον.

Στην εκδήλωση, επίσης,  μίλησαν η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ και ο Αndreas Kleiner μέλος του Δ.Σ της Ergo.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκάλας μιλώντας στους συνεργάτες της εταιρείας επισήμανε τα εξής:

1. “Το 2014 επιτύχαμε ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις, αν συνυπολογίσει κανείς το
ευρύτερο οικονομικό κλίμα και τις συνθήκες της αγοράς: είχαμε αύξηση του κύκλου εργασιών μας κατά 3%, σε μια αγορά που έπεφτε με ρυθμό 10%. Αυξήσαμε τον αριθμό των συμβολαίων μας κατά 22,3%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 463.185 νέα συμβόλαια, μέσα στο 2014. Πρόκειται για μία επίδοση που αντανακλά τις προσπάθειες όλων σας και αποτελεί πηγή
αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για το αύριο.

2. “Χάρη στη δουλειά όλων, η ERGO είναι σήμερα μια εταιρεία οικονομικά υγιής,
εύρωστη, με σταθερή ανάπτυξη στηριγμένη σε γερές βάσεις. Κάναμε το βήμα εμπρός, ενώνουμε δυνάμεις με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και, με βάση τη δύναμη, τα
οικονομικά μεγέθη και το ανθρώπινο δυναμικό των δύο εταιρειών, δημιουργούμε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στην Ελλάδα, στον κλάδο ζημιών.

3. “Αναλαμβάνουμε να ηγηθούμε της αγοράς μας, έχοντας δημιουργήσει την
ισχυρότερη ομάδα και έχοντας διασφαλίσει την αυξημένη παρουσία, την οικονομική ισχύ και την υποστήριξη του Ομίλου ERGO και της μητρικής μας Munich Re. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι εγγύηση μιας δυναμικής πορείας για την
εταιρεία μας στο επόμενο διάστημα. Είναι εγγύηση ασφάλειας, σιγουριάς και
προοπτικής για όλους: για τους συνεργάτες , τους πελάτες μας, και βέβαια το διοικητικό προσωπικό της εταιρίας μας.

4.”Ξεκινάμε τη νέα χρονιά, με δύναμη από τις επιτυχίες της προηγούμενης. Με
αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το καινούριο, που καλούμαστε να δημιουργήσουμε. Με δεδομένη την αφοσίωση της διοίκησης και την υποστήριξη των μετόχων μας. Με τις ικανότητες, την πείρα και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων μας. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών, όπου χρειάζεται. Προχωρούμε με σχέδιο, με προσεκτικά βήματα, με γνώση και σιγουριά. Με ευθύνη απέναντι στους ασφαλισμένους μας. Δημιουργούμε μαζί το μέλλον μας, που θα βρει όλους μας νικητές.”